Jobbigt läge

Jag är inge bra på att vara själv på kvällarna. Tänker alltid att gud så mysigt då ska jag tända ljus och bada, göra ansiktsmask och läsa. Men ALDRIG lyckas jag! Det blir mest bara att jag vankar omkring och väntar på den som ska komma. Eller försöker få tiden att gå tills det är dags att sova.
Jag vet inte varför men jag tycker bättre om att göra dessa "ensam" saker tillsammans med någon. Eller inte nödvändigtsvis tillsammans men när någon är hemma och då i det här fallet Andreas. Jag kan sova mitt på dagen om jag vet att han är i andra rummet eller jag kan få ro till att läsa en bok om han sitter vi datan eller lägga mig i badet och njuta om jag vet att han kanske sover, tittar på tv eller vad som helst.

Det är konstigt det där. Men jagj har så svårt för att vara själv. För är man själv kommer tankarna smygande och jag känner att jag borde en massa saker. Plocka ur diskmaskinen, städa, tvätta, bädda, träna mm... Men det är som om jag bara har tills Andreas kommer hem på mig och sen är jag fri att göra vad som helst. Jag kan inte tänka mig att säda tillsammans med honom eller vänta med att träna om jag vet att han inte ska ner till gymmet. Jobbigt läge skulle man kunna säga.

Han säger ju att ja inte behöver städa och dona hela dagarna utan att jag faktiskt kan tillåta mig att göra nada.. men det går bara inte. Jag är nog kanske inte funtad så. Och jag lider ju inte av det med äb var fjärde vecka då min älskling jobbar kväll 3 dagar. Det är ett rent helvete. Inte det faktum att han kommer hem sent utan bara det att det är så långt tills jag måste vara klar med allt om jag inte har några planer för kvällen. Svårt att förstå... eh ja..

Första gången

jag sitter vid datan idag. HAr haft en låång dag hittills. Jobbat, tränat, hämtat paket, packat och nu lagat mat. Så passar på att slänga iväg ett inlägg när maten är på g.

Dagen har som sagt varit fullbokad men nu är det bara en vila innan morgondagen! Som jag längtat! Äntligen ska vi åka till Stockholm och se Labero bo på hotell och shoppa! Åh jag har räknat dagar och veckor sen jag fyllde och så helt plötsligt är det imorn! Underbart!

Andreas jobbar kväll så jag ska äta min middag och sen glo på tv tror jag. Och måla naglarna.. kan bara inte bestämma vilken förg...

Mysigt

Ikväll blev det inge mer träning. Och tur kanske för jag är ju inte den som säger nej. Det blir istället scones och film. Och sängen tidigt förhoppningsvis! Jag är trött och börjar jobba tidigt imorn så lika bra det.

Har dukat fram allt och väntar bara på att andreas ska komma ur duschen och baka scones till mig.



Så här mysigt är det faktiskt utan att blixten förstör. Tänk vad lite ljus och blommor kan göra...




Den här mannen alltså

Den här mannen gör mig till världens lyckligaste







Att springa

Det blev mitt val. Tog på mig träningskläder och gav mig ut på en springtur! Så skönt! Verkligen. Och det gick långt över förväntan. Sprang den vanliga sträckan fast nu lite längre eftersom jag bor lite längre ifrån och tiden skulle jag uppskatta är ungefär densamma. Kanske lite långsammare med tanke på att det var glasyta på vissa delar i skogen så där gick det inte att springa lika fort.

Fick min nya mascara idag också av pappa! Jätte bra! Så nu har jag en ny till helgen! Jippi!

Får se om jag kansek hänge med Andreas till gymmet ikväll om han ska dit. Han sa det ialla fall.. men jag vet inte. Jag borde kanske inte men samtidigt är det ju så kul! Och den enda träningen jag fick till igår var morgonpromendad så min överkropp har ju alltså vilat sen i tisdags.. men jag får se hur pigg jag känner mig när han väl kommer innanför dörren.

Nu har jag iallafall fått i mig en lunch och ska gå till affären och handla det som behövs till sconesen ikväll. Margaring och pairika... var det något mer tro...

Springa eller inte...

...springa det är frågan. Åh jag vill så gärna ut och springa i det härliga vädret men jag är omotiverad samtidigt somjag är motiverad. Vet ju att det finns ett cirkelpass klockan 2 på gymmet men jag kan inte ha en morgonpromenad i bagaget och sen både springa och gå till gymmet. Det är kanske att ta i. Även om det vore skoj. Så nu kan jag inte bestämma mig. Borde ju satsa på springningen eftersom jag faktiskt för första gången har ett "riktigt" mål med min träning. Jag ska springa ett lopp i sommar. Ett lopp som är 1 mil... Så nu måste jag börja träna.

Jag gör så här, ringer pappa och kollar när han kommer och hinner jag springa innan så gör jag det. Punkt!

Sömn

Jag har på sistonde haft svårt att få tillräckligt med sömn. Jag somnar sent och går upp på tok för tidigt. Vet inte varför men det är så det blivit vilket har resilterat i att jag har kännt mig halvt vaken dagarna igenom. Men igår somnade vi här hemma redan halv 11 ooch jag gick inte upp färrän 10 över 7. Så idag känner jag mig utvilad! Härligt!

Har hunnit med en morgonpromenad och ska strax iväg och äta frukost med Sara. Värsta lyxiga de två sista dagarna varit! Frukost ute och middag igår med Andreas på Papas Tapas.


Segt

Nu börjar dagen kännas lite seg. Har tagit en långpromenad på över en timme, varit och ätit brunch med Madde och nu vet jag inte riktigt hur restev av dagen kommer se ut. Kanske tillbringar jag den med Sara eller så sitter jag här och väntar på att klockan ska bli 5.. då kan jag hämta Andreas och sen kan vi vänta på att klockan ska bli 7 så vi kan gå och äta på papas tapas! Värsta mysigt!

Gott!

Vad i helvete

vaknar idag av att pappa ringer och väcker mig när jag ÄNTLIGEN kan sova! Men det gör int så mycket, då hinner jag ta en promenad! Men det 'r inte det som är anledningen till min rubrik! Nej hela Statt brinner! Det är anlagd, det kan jag slå vad om. Det har varit så mycket med Statt på senaste med sabotage och allt. Men vaddå, bara för att de lyckas öppna ett ställe som går bra så blir de helt saboterade. Tänk på vad ni gör! Alla som förlorar sina jobb, det är redan svårt som det är med finanskrisen! OCH alla gäster som faktiskt kundeha dött i lågorna! Det är ingen jävla lek när det tar hus i helvetet!



Måste

Jag måste verkligen sova nu. Men jag har så många tankar. Inte de lättaste att ha att göra med och så vill jag sova ut i morgon, hur nu det ska gå till...

Har ialla fall en frukost dejt att se fram emot imorn. Mys mys... Det är lyx, vardagslyx

vad kan jag göra

Jag skulle göra allt för att ta bort din smärta, för att hjälpa dig läka dina sår. Det finns ingen rättvisa och det finns ingen förklaring. Livet är uförutsettbart och det är omöjligt att leva i förväg. Därför kan och ska man aldrig ångra något man gjort, det blir aldrig ogjort och antagligen gjorde man det som kändes rätt där och då.

Det finns inga ord som kan berätta eller ersätta. Men det finns en värme som jag gärna delar med mig av.

Jag är ledsen nu. Det gör ont i mig att veta. Det är så svårt att hjälpa.

Vilket skit det visas på tv

Fy fan vilken dålig tvkväll det varit idag! slog på tvn klockan åtta för att få se den löjliga starten av den rätta för Rosing men jag klarade av att se till första pausen sen gav jag upp. Vilket skit program! Spelade ett parti Alfapet med andreas (och vann) och gick tillbaka till tvn för att mötas av något jävla program om Viktoria Silversteth, fy fan det var nästan värre. Har hon INGET bakom pannbenet? Visste inte ens vad 4*5 var. Det är så jag skäms.


rest of the day

Resten av dagen tänkte jag ägna åt ytterligare ett pass på gymmet. Men det blir av det lugnare slaget med tanke på att jag redan varit där och kört spinning och core + att jag tog en solig långpromenad. Men jag älskar att vara på gymmet och nu när ÄNTLIGEN Andreas ska ner så är ju inte jag den som säger nej. Men jag tror jag håller mig till stora muskelgrupper och armar. Klarar inte av fram och baksida lår då jag har ont bara jag trycker lite lätt på de... träningsverk kallas det visst ;)

Men nu blir det mellis iform av två hårdmackor tror jag minsann. Känner mig hungrig fast jag ätit lunch och ett litet frukt mellis. Men jag måste nog få i mig någt litet mer om jag ska klara träningen.

Sedan blir det semlor och rester från gårdagen bestående av kassler, potatismos och champinjonsås. Tror vi avrundar kvällen med ett parti Alfapet. Det är riktigt roligt och man får använda sin annars så trötta hjärna! 

Drömmer

Trots att det är underbart vinterväder här hemma är det hit jag drömmer mig just nu






Vilken härlig dag!

Herregud vilket helt underbart väder denna tisdag bjuder på och inte är det kallt heller. Kom just in från en lång promenad med härlig musik i öronen!

Jag är så lycklig idag! Det är så skönt att gå på de där förbaskade samtalen ibland trots att det känns fördjävligt att gå dit. Men man får lite perspektiv på saker och ser hur långt jag egentligen kommit! Vad bra jag är! Tänk vilken kamp jag fört (och för) med mig själv! Och tänk att det är jag som kommer gå segrande ur det här! Det är ju faktiskt så att för varje gång jag går emot min onda vilja kommer jag ett steg längre och nu har jag hela 4 veckor på mig att klara av 2 nya steg sen är jag nästan helt framme vid mål; Önska mig lycka till

-3

-3 grader är det ute nu när jag ska masa mig ut till träningen. Bara att bita det hårda äpplet. Tror dock att jag kanske bara hinner med spinning idag eftersom jag har ett möte klockan 9 och vill gärna hinna dit utan andran i halsen...

Som vanligt får jag själpa i mig kaffet och springa till träningen nu trots att jag ställde klockan tidigare... Suck

Tanken som växte

Brownies har nog kanske blivit mitt nya "ha begär" det är verkligen gått! Mmm... lovely. Tur att de är så lätta att baka också!

Mamma, syster, Anna-Karin och jag spelade spel och fikade och jag säger tack gode gud att jag inte är 18 längre... :) Bara sms och kompisar för hela slanten.
Fast det är inget dåligt med det. Men vad tid det tar när man ska finnas tillgänglig 100% av dygnents timmar. Aldrig kan man släppa mobilen eller slappna av. Nu låter jag som en jäkla kärring men det är faktiskt så skönt att bli äldre och veta vilka vänner det är man kan prioritera. Man kan inte vara vän med alla och man kan inte alltid finnas för alla. Men genom att reducera antalet människori sin närhet blir det lite mer ensamt men den tid man ger av sig själv och får tillbaka ger så mycket mer än det sporadiska många vänner ger. Det är krångligt det där.

Jag menar inte att man inte ska ha många vänner eller att jag är gammal och bara vill vara hemma. MEN jag menar att det ger mig så mycker mer att tillbringa tid med någon jag verkligen bryr mig om än att bara tillbringa den med någon som jag vet bara fördriver tiden med mig. Och jag får inte bättre självförtroende med en lång vännerlista eller med en mobil som piper hela tiden. Jag får bättre självförtroende då jag vet att det plingar i min telefon och det är ett sms av någon som jag vet vill mig väl och som bryr sig om mig med mina fel och brister....

Jag ser fram emot onsdag.

Jag ser tillbaka på små ömma ord som fortfarande värmer min själ.

Jag ser in i mig själv och upptäcker att det inte är lika tomt längre. Jag är så mycket mer än jag var förrut. Jag kan inte vara något mer än det här. Och ibland räcker det mer än väl och ibland är det tydligen för lite.

Något som jag också märkt är att desto bättre jag mår och när jag inte låter mig köras över tappar bladen fler och fler regndroppar och kvar blir bara de som verkligen vill finnas nära. De som inte bara såg bladet som en tillfällig räddning från att uppsugas av jorden.

Lunch

Det är strax dags att äta lunch. Tror det bli en köttbit och rödvinsås med en sallad. Det låter väl inte allt för illa...

Vad effektiv jag har varit idag. Har både bakat, tvättat och tränat. Och klockan är inte ens 12... Skönt!

Andreas visade mig att det fanns radio på vår box, och nu är det så bra musik på kanalen the 90th... Hih det är ju min "ungdom" inte för att jag är så gammal nu but still..

Ha en fab day!

Morning

Måndag igen! Jag mår toppen idag! Nyvaken men det ordnar strax upp sig. Ska börja baka snart för mamma och syster kommer hit och fikar på förmiddagen!

det är över nu

Ännu en helg till ända. Mycket har gjorts och mycket har sagts. Jobb, framför allt men också middag med undetbart god plankstek och trevligt sällskap. Hann även med ett bodypump pass trots att orken knappt räckte till.

Sov ungefär 40 min inatt, kan vara dags attt dra sig till sängen strax. Måste sova och måste få glömma de saker som vandrade i min hjärna inatt. Det är inte rättvist att det ska vara så. Att någon sätter griller i huvudet och sedan struntar i att reda ut de. Men nu är det över och så är helgen också.

Ny vecka betyder som vanligt nya möjligheter. Men jag behöver inte början från början varje måndag längre. Jag kan börja mitt i eller där söndagen tog slut. Det är över nu och så får det nog lov att vara ett tag till.

varför?

vad är det som gör att det är så tacksamt att låta saker gå ut över mig?

Det är tillbaka, precis som det alltid brukar, men samtidigt så är jag van..

en snabbis

Japp det blev en snabb visit till västerås för att lämna Andreas där. Och där stannar han tills imorn. Fest för hela slanten alltså! Ja det är han värd ialla fall men det är såååå tråkigt att veta att man ska sova själv, det gillar jag inte.... Och så är det första gången jag sover själv här hemma hos oss och det är ju ganska stort bara det! Men faktiskt mysigt! Synd bara att jag måste upp till jobbet imorn. Hade gärna haft sovmorgon och bara gått runt och myst!

Mysig torsdag

Jag och Sara var ute igår och åt en jättegod middag på Grappa bestående av både förrät och varmrätt. Gud vad det var behövligt att komma ut igår. Sätta på sig fina kläder och se lite folk! Verkligen härligt! Att bara få prata av sig och få känna att det finns människor som kan öppna andras ögon på ett underligt härligt och behövande sätt.

Vi var på Bistro bar också, det var faktiskt långt över förväntan. Mysigt och fint men bara precis så där lagom fint. Inte så att det blev en "snobbig" stämning utan bara lite laom lyxigt, me like!





   

Kreativ

Vad duktig jag har varit idag! Har bakat fudge brownies med mörk choklad och med pecan och vitchoklad bitar i! Så goda blev de! Och nu har jag precis lagat en tacopaj till mig och Andreas. Till det blir det guacemolle eller hur fasen det stavas och så salld!

Om han bara kan komma ut ur duschen nån gång så vi kan äta den också... men det som väntar på något gott.. i dubbel bemärkelse. Fast jag saknar nog Andreas mer för det känns som om vi inte setts ordentligt på jätte länge. Gått om varann och sedan bara renoverat.... Nej nu vill ja ha en vanlig vecka efter helgen med mycket sofftid...

Det är roligt nästan jämt...

Ja ha...vaknade idag av en smärre huvudverk som jag själv är orsaken till.. men som sagt det var ju "lördag" igår och ingen lördag utan en söndag....

Den här "söndagen" kom min syster hem för sportlov och vi blev bjudna på en underbart god laxsoppa hemma hos mormor! Verkligen jättegod! Och jag hade faktiskt längtat efter den :) mm..Och bara att få maten serverad är så härligt och mysigt. Och att umgås en fredag är ju lyx bara det. Jag är verkligen lyckligt lottad med min familj.

Men trots att den här dagan varit en av de bättre var jag ju bara tvungen att förstöra den lite grann, för mig själv, ja det är roligt nästan jämt. Varför måste livet åka berg och dalbana med mig? Jag vill ha ha en väg att åka på, en rak sådan, med en bil som inte hoppar eller får motostopp utan som går jämnt och som kan stå på tomgång utan att stanna.

Dagen går

Ja herregud vad tiden går ibland. Hade just inget att göra och helt plötsligt blev det tight med tid. Gick en riktigt lång promenad med Sarah och sen drack vi kaffe och klockan 14 var jag på cirkelträning och gjorde stora framsteg. Det är bra med en tränare som tvingar en att utmana sig själv. Så nu har jag klämt i mig min goooda smoothie som jag bara älskar och som mättar perfekt så här efter träning och när jag ska på middag ikväll. Känns bra!

Ska nu innan jag hoppar in i duschen springa till affären och shoppa lite till morgondagens middag och till kakan jag ska bara tills på lördag då vi ska ha middag.

Time to go!

Inget vettigt

Okej jag erkänner, jag ör en rastlös själ! Jsg vill göra något nu. Nu är datan inte längre min bästa vän.... Fan vad det är jobbigt när det kliar i kroppen över att göra något men det är så kallt ute att man inte ens vill sticka ut näsa. Vill gå en långpromenad, få lite luft och bara njuta men det är såååå kallt att jag nog inte står ut tror jag. Väntar lite till sen får jag se. Annars blir det ju ialla fall träning sen.

Ne he om jag ska fortsätta med att göra... NADA... varför kan jag inte bara njuta av att vara helt ledig? Åh... försvinn era dum,ma dumma myror i benen

Den nya toaletten

Jag har inte så jätte bra bilder från toaletten innan men några ialla fall.

FÖRE

En liten bit på väg




EFTER









Nu är det underbart att gå in på taoletten och jag spenderar gärna några minuter i duschen extra. Trots att det är skönt att toan är klar är nog ändå det skönaste att kaoset är borta.... Det är otroligt jobbigt att bo i en enda röra. Men nu är det ren toch städat överallt!

Nu så!

FÖRE






EFTER







Godmorgon!

vilken härlig sovmorgon jag har haft. Det var nästan så att jag tänkte gå upp idag när Andreas gjorde det men jag tog mitt förnuft till fånga och tvingade mig att sova tills 9. Var bara uppe och hämtade vatten och sedan la jag mig igen. Och det var väl behövligt. Känner mig pigg och utvilad och ser fram emot den här dagen!

Har kränkt på mig mina nya jeans som jag måste gå ut lite om jag ska kunna ha de på mig. De är så tighta så det är skandal. Ha ha men de känns redan lite större! Snygga är de iaf och jag får en väldigt nice rumpan =)

Tiden som läker

Vilken lång och härlig dag jag har haft idag! Allt blir så mycket lättare för varje dag som går och det är nog så att tiden är den som bäst läker alla sår. Jag har verkligen haft det bra idag. Jag har gjort allt som jag vela och lite tilll. Jag lyckades sova en halvtimme innan jobbet och tur var det för annars hade nog inte dagen blivit så bra som den blev.

Imorgon är jag ledig! Jag ska slappa, blogga massor (har saknat det) träna mysa med latté, träna och äta middag med Sara. Var vet jag inte. Tror det blir den nya restaurangen Bistro bar eller gamla hederliga Grappa. Jag är redan nu sugen! :) Det blir bra vilket som. Allt smakar ju lite bättre med vin till...

Jag ska borsta mina tänder och krypa ner brevid min älskling för att få sova nära honom så länge som möjligt.

Äntligen

Finally kan jag sitta i det nya datarummet vid ett ordentligt tangentbord och på en ordentlig stol! Lovely. Tyvärr kan jag inte ännu lägga upp några bilder eftersom något hänt med datan under natten. Antagligen har det blivit för varmt i det nya skåpet så jag vågar inte ha datan på så länge men Andreas ska fixa det ikväll och imorn är jag ledig så då lovar jag att bilder på både badrum och datarum kommer! Åh ni ska se vad fint det är! Jag är så glad och det är så ljust!

Vaknade redan klockan 7 imorse när min älskling gick till jobbet så då bestämde jag mig för att kliva upp och storstäda hela lägenheten vilket var väl behövligt efter två veckors renovering! Och det var duktigt med tanke på att jag inte kom i säng förrän kockan 2 inatt eftersom jag jobbade sent och sen flyttade in allt till det nya rummet!

Så nu kom jag just hem från träningen och ska försöka få i mig lite lunch beståede av rester från måndagens tacos i think... Sen ska jag vila lite och åka och jobba till 2. Fullspäckat schema med andra ord. Men imorn är jag ledig och då ska jag sova länge, softa runt och bara njuta av dagen. Träna och förhoppningsvis dricka lite vin =) Me like

MAT

Jag var på en otroligt bra föreläsning igår som handlade om kost och vad vi bör och inte bör äta. Och den var riktigt bra. Den var INTE fokuserad på att gå ner eller upp i vikt utan om att må bra och få vardagen att gå runt. Och det är verkligen skillnad på måendet beroende på vad man äter. Du går inte upp av en pizza och inte ner av en sallad men båda två gör dig orkelös och sömnig. Och de gör att du blir godissugen och väljer en godis istället för en frukt som heller inte gör någon skada på vikten utan bara gör dig ännu tröttare och vips är man inne i karusellen. Inget blir lika roligt, soffan eller sängen är skönare än en träffa med vännerna för orken räcken inte till.

Så mitt uppdrag till mig själv den här veckan är att laborera lite med mattider och matintag och se hur jag ska äta för att fungera som bäst! Men det innebär inte att jag ska utesluta allt som är gott är jag sugen på choklad tänker jag äta choklad om det är ett "riktigt" chokladsug och inte baserat på att jag ätit dåligt innan eller är trött o.s.v. Det ska bli spännande. Och en annan sak jag kommit på är att jag trots att jag inte går ner i vikt ( och heller inte vill det) nog äter på tok för lite. Jag äter en massa grönsaker och frukt, men de ger ju ingen energi och det kan nog vara den största orsaken till att jag har varit så trött på sistånde. Så nu ska jag försöka äta något annat. Men det är ju så svårt, en frukt är så lätt att klämma i sig.

En annan sak som jag lärde mig var att varje måltid ska vara en sammansatt måltid. Det vill säga bestå av protein, kolhydrater och fett. Alltså är ett äpple ingen bra ide. Men ett äpple tillsammans med mjölk eller nötter ger ett komplett näringsupptag och man får både energi och håller sig mätt lite längre. Det är nämligen så att alla dessa byggstenar behövs vid varje måltid för att kroppen ska kunna tillgodose sig alla näringsämnen och kunna ta upp maximalt med energi varje gång du äter. Vad är det för mening att äta mat om den inte ger någon energi? Eller du får bara upp hälften av näringen och resten lagras eller bara kommer ut igen? Var inte rädd för att äta mat! Var rädd om din kropp och var rädd för att äta fel.

Soligt

Åh vilken härlig promenad jag just kom in från! Jag lyckades somna en timme och när jag vaknade var det strålande sol ute så självklart klädde jag på mig och tog en uppfriskande promenad! Kallt som attan var det men med rätt kläder så var det inget problem! Nu står lax i ungnen som får bli min lunch idag. Mums!


Vad jag behöver

Vad jag behöver är lite shopping. Eller behövde rättare sagt. Efter att inte ha gjort annat än slipat, målat och donat här hemma runtlunkandes i förstora kläder och make up fri kände jag igår att jag ville ut bland folk. Använda mina kläder och sätta lite färg till asiktet. Så på med kläderna och iväg till stan. Så underbart skönt det var att bara strosa omkring och shoppa lite. Se människor och känna mig lite livfull igen. Det är roligt att göra om, det är inte det, men jag är en människa som känner mig ful och slapp om jag under en längre period lufsar omkring som värsta loodisen. Jag gillar kläder och min garderob och saknar den om jag inte använder den på länge. Så nu känner jag att jag klarar av den här veckan också i röran här hemma med mysbyxorna på.

Dagen började bra med spinning och core så med träning i kroppen ser jag nu fram emot en lugnt dag innan jag ska börja jobbar kvart över 3.... Det blir bra det!

Förhoppningsvis är vårt nya rum klart ikväll! Jag vill. Åh det kommer bli så himla fint. Precis min stil

Vad jag behöver just nu är lite sömn och något spontant som piggar upp min vardag, det har varit dåligt med vardagslyx känner jag. Något som jag annars brukar vara bra på.... Ser fram emot torsdag då vinet åker fram och en fredag som är helt oplanerad!

Aldrig klart!

Åh, allt tar så mycket mer tid än man tror. Jag trode jag skulle ägna min dag åt att återställa ordningen i vår lägenhet.. Men det var ju bara att glömma eftersom min käre sambo vill att vi lägger in klickgolv i datarummet. Och visst har han en poäng med det men allt kostar ju och visserligen är det inte så dyrt men jag hade ju hellre lagt pengarna på ett par nya chinos till våren.

Ja ja fint blir det nog ialla fall och så fort allt är på plats ska jag fortsätta mitt bloggande på riktigt. Saknar att lägga in bilder och uppdatera om allt som händer i mitt liv. Bloggen blir ju som en lite ventilation från verkligheten och om några år kan jag tänka mig att det är riktigt kul att gå tillbaka och kika på hur livet var nu.

Helgen gick ialla fall riktigt bra att jobba! Det var faktiskt roligt men jag har vänt lite på dygnet så idag är jag trött vilket kanske är förståligt med tanke på att jag gick och la mig 2 inatt och steg upp strax efter 7... Så nu hade jag egentligen tänkt att jag skulle gå ner och träna efter frukosten men jag tror nog att sängen väger tyngre och så kanske jag kan träna sen på eftermiddagen eller strax innan lunch... Får se hur det blir med den saken.


Brottom

Japp den här helgen har det inte varit många minuter till övers. Och så troligen inte idag heller. Det är fullt upp med målning och tapetsering och när jag inte sysslar med det så jobbar jag. Till saken hör också det att den "riktiga" datorn inte är brukbar nu eftersom hela datarummet står i vardagsrummet. Så att blogga på den bärbara som står bakom soffan är inte lika njutningsfullt så jag väntar tills den stationära är tillg'nglig igen. För man ska ju inte göra något om man inte kan stp bakom det till 100% och det känner jag inte att mitt bloggande är just nu...

So long..

Det är ju alla hjärtans dag

Ja det hade jag faktiskt nästan glömt bort. Om det inte varit för alla alla hjärtansdag hälsningar på sms och presenten från pappa hade jag nog inte allt tänkt på det. Det en den enda dagen som jag INTE tycker att man ska vara romantisk på. Ja jag vet att några trillar av pall nu hur jag jag romantikern själv säga så? Men finns det något mer oromantiskt än en påtvingad sådan? Nej jag skulle inte tro det. Så vi har besämt att vi inte firar den här dagen. Och skönt är det tycker jag. Jag kan inte ens räkna upp alla gånger Andreas överraskat mig med en hel massa olika saker mitt i vardagen. Det kan vara allt från en present till något så litet som att han lagt fram tidningen till mig då jag har sovmorgon. Och det är något jag sen kan leva på hur länge som helst. Den där känslan av att bli behandlad som en prinsessa. Och något som är romantiskt på riktigt!

Nu är min älskling ialla fall på IKEA och shoppas bland annat en skrivbord till vårat snart nya datarum. Jätte super fint kommer det bli! Han har också i uppdrag att köpa mini Orkideer så det ska bli spännande att se hur de blir....

Ne he ni, nu är det strax dags att åka till jobbet. Det enda som är bra med att jobba kväll är det faktum att man hinner träna innan jobbet eftersom jag oftast är trött efter jobbet och det blir lätt då att man hoppar över träningen...

Önskar er alla en underar lördag. Njut av vädret och om ni firar Valentin idag så njut! Men kom ihåg att även sätta lite guldkant på vardagen!

Kram på er!

Klarade mig

Igår var det ju fredagen den 13:de och jag klarade mig helt och hållet utan några som helst missöden! Det gick riktigt bra att jobba, det var kul och jag kom i säng relativt tidigt när jag kom hem. Jag brukar alltid vara så pigg när jag jobbar så länge men igår tog jag med lite smågodis och la mig i sängen och somnade nog innan klockan blev 2 ialla fall.

Vi sov ända till halv 10 idag och sedan åt vi en sen frukost för bara en kvart sen. Jag älskar verkligen dessa sköna mornar med Andreas.

Ne he, nu ska jag slänga på mig något skönt och ta mig ner till gymmet. Klockan halv 4 börjar jag jobba igen.... Inte så värst roligt att se fram emot.....

Lååång dag

Japp, jag har en lång dag framför mig. Börjar jobba 4 och ska sedan vara där till 1 inatt. och eftersom jag gick upp redan klockan 9 så känner jag att det blir jobbigt de sista timmarna. Det var trots allt bra att jag gick upp så tidigt eftersom det innebär att jag hinner göra en massa innan jobbet. Jag ha bland annat varit och handlat blommor och planterat om de. Varit och tränat och fått upp den sista schablonen. Nu fattas bara en badrumsmatta.

Nu ska jag vila lite på lunchen och sen göra mig klar för jobbet... Time to go

Godmorgon

Idag är den dagen majoriteten av den svenska befolkningen drar en lättnandes suck.  Sista dagen på jobbet för den här veckan och ikväll väntas god mat, vin, godis och en lång sovmorgon imorn. Samma sak var eviga vecka år ut och år in. Livet är ett evigt väntande efter fredagar. sorgligt tycker jag. Gör veckorna till något att se fram emot. Boka in saker på vardagskvällar. Ät  chips och godis mitt i veckan och strunta i lördagsgodiset. Sätt lite guldkant på vardagen så blir skillanden mellan helg och vecka inte lika stor och livet bli genast mycket roligare!


Ja själv börjar jag ju faktiskt jobba 4 i eftermiddag och jobbar sen hela helgen. Men vilken tur för mig  eftersom hela min vecka har varit en låång helg!

Den här dagen

Den här dagen har varit so far so good. Och den blev med tiden bara bättre och bättre.

Den började konstigt med en orolig känsla som hade sin rot i magen. Av den obehagliga sorten. Men jag använde alla min krafter till att vända den och jag tvingade mig att förhindra den till att växa. Så jag åkte och åt lunch med pappa och målade mina plankor. Målning är verkligen terapi för själen. Så till slut hade den onda känslan försvunnit och nu är jag bara glad.

I ugnen står foccatia med pharma, mosarella med tomat och ruccola.... Gott! På bordet står chips och lösgodis. Så gott och välbehövligt. Vi orkade faktsikt inte fortsätta renovera idag och vi hade inte saker heller till att fortsätta men jag tror att det var exakt vad vi behövde. En kväll utan en massa måsten. Bara film och myspys och tidig sovgång.

Så jag har varit väldigt aktiv idag. Målning, träning, lunch med pappa, lite städning och mathandling. Nu ska jag tillsammans med Andreas njuta av god mat och en välförtjänt soffkväll.

Dagen idag

Dagen idag är mogondagen jag drömde om igår...



Vad är det som händer med mig? Varför gör det så ont överallt och varför känns tårarna så nära när jag lever ett lyckligt liv. Varför förstår du inte och låter mig få vara den jag är?
Är det så läskigt när allt inte är på skoj? När leken plötsligt blir allvar?
Du säger att du vill veta och att du vill mer än så här men när jag ger dig chansen tar du den inte utan du spottar den på mig likt en fågelmamma lämnar sin unge.

Det finns så mycket mer än så här, det finns så mycket hopp bakom fasaden. 
Jag försöker att sakta inviga dig i det som är jag, det som du säger dig vill lära känna. Med det tar tid.
För varje framsteg betyder också ett snedsteg och en vrickad fot.

Du kan inte låta mig flyga fritt med vinden, det är inte säkert jag kommer tillbaka, det är inte säkert att jag hittar hem igen.  Jag försöker förklara och jag försöker berätta, vardagen är inte lätt, den är inte en dans på rosor.
Men jag varnade dig för mig och du valde att chansa att ta risken det kunde innebära.
Nu har du gjort ditt val men jag tror inte att du inser konsekvenserna, nu är jag priset du får betala.
Och jag får betela med mig själv.
Så jag tiger och gör det lätt för dig för jag vet ju att skulden är min och den måste betalas.

Feel free to luoght...










snabbt

ska springa iväg på träning nu men sen kommer bilder från badrum och gårdagens spelande

Allt hanns med

Idag ser dagen ut som följer:

  • vakna till liv.
  • frukost
  • tejpa badrummet + att jag hann måla vid fönstret
  • träna
  • måla badrummet
  • Lunch
  • måla det sista i badrummet
  • välja färg till schablonerna
  • middag
  • börja pilla med datarummet
Jag har faktiskt hunnit med allt soms tod på min lista + en massa annat. Jag har målat schablonerna i badrummet nu fattas bara den schablon som ska bli text. Andreas och jag har även varit hos Richard och Hanna och spelat spel. Brain Storm hetter spelet vi spelade. Foton kommer imorn. Hhih så kul det var och vilka fula glasögon man skulle ha..

So far...

Idag ser dagen ut som följer:

  • vakna till liv.
  • frukost
  • tejpa badrummet + att jag hann måla vid fönstret
  • träna
  • måla badrummet
  • Lunch
  • måla det sista i badrummet
  • välja färg till schablonerna
  • middag
  • börja pilla med datarummet

Today

Idag ser dagen ut som följer:

  • vakna till liv.
  • frukost
  • tejpa badrummet
  • träna
  • måla badrummet
  • Lunch
  • måla det sista i badrummet
  • välja färg till schablonerna
  • middag
  • börja pilla med datarummet

Yesterday

Kolla vad min älskling kom med till mig igår....



Helt underbar är den där mannen.

Gårdagen var väl behövligt lugn. Vi tog en sväng på stan och införskaffade Atfapet som jag förövrigt vann över Andreas i... Sedan bakade vi scones och drack te. Värstaste mysigaste kvällsmaten



Scones skymtas
i ugnen :)



Vi blev framåt kvällningen lite skaparsugna och satte igång att måla en tavla tillsammans! Det var faktiskt riktigt kul och kanske något vi gör igen!



Tavla är inte klar här men på god väg

Det vankas mat

Mm.. scones i ugnen.. Det doftar ljuvligt. Passar säker JÄTTE bra efter en dag med godis och semlor... Japp Beach 2009 here I come..

Kärlek

Att livet skulle ta en sådan underbar vändning för 6 månader sen...

Att livet skulle ta en sådan underbar vändning för 6 månader sen....

Me today




Katstrof

Vilken morgon.... hahah katastrof skulle jag nästan säga. Dagen började bra, var riktigt pigg när klockan ringde och det var dags att stiga upp och ta sig till gymmet! Gud så skönt att ha träninen avklarad på morgonen eftersom jag ska ägna dagen åt filmtittande och bara slappa sen. Kom till träninen och gud så bra det gick och vilken energi jag hade... ända tills jag fick så ont i magen att jag knappt kunde sitta kvar men jag härdade ut men efter spinningpasset smet jag iväg innan coren för jag kände att jag inte pallade med mer. Så det kändes helt onödigt att jag pallade mig iväg men samtidigt bra eftersom jag faktiskt lyssnade på min kropp och inte tvingade mig igenom ett pass till.....

Har varit på samtal idag och det gick bra. Mycket skäll blir det men på ett positivt sätt. Så nu har jag två veckor på mig att göra utskällningen ännu mildare :) och det ska jag nog lyckas med.


Så när som...

...klart! Så lite kvar att dona med. Några knoppar lite mer målning och så schablonerna men sen är vårt nya badrum klart!!!! Lovely!

Har smakat en nyfrukt idag en grön grape.... Söt men sträv.. helt ihjäl i munnen är jag hahah coolt

Inte ens ett leende

Jag försöker jämt vara glad och försöker att bjuda på smilebanden. Men idag får jag inte ens ett leende tillbaka. Man kan låtsas för någon annans skull. Men jag vet; jag har för höga förväntnigar. Men jag accepterar allt som oftast att verkligheten inte räcker ända fram....

Härligt!

Gud så underbart det var att ta en promenad. Hann dock bara med en kortis eftersom de skulle komma och byta vår toalettstol. Så nu är både den och handfatet nya! Så skönt. Och ikväll kommer badrummsskåpet på plats!



Snart kommer Andreas hem! Jag har längtat efter honom som vanligt. Hihi det är konstigt att man kan längta efter någon hela tiden fast man bor ihop.. Det spelar faktiskt inte någon roll vad jag gör, jag tänker på honom ialla fall. och det mina vänner är också värt ett härligt!

Framsteg

Jag gör STORA framsteg varje dag. Bara den här helgen har jag gjort många framsteg. Idag peppade Angelica (min tränare på gymmet)  mig att pröva på armgång. Något jag aldrig tidigare prövat men gud så kul det var och vad slut jag blev i armarna. Men jag kämapde på och vad mycket berömm jag fick efteråt och hon tyckte jag var väldigt stark och duktig över lag med träningen. Jag blev alldeles generad faktiskt och visste inte alls vad jag skulle svara men ett tack fick jag nog ur mig ialla fall,

Ett annat framsteg jag gjort är att jag lärt mig både måla och rolla :) och idag målade jag rör och dörrkarmen alldeles själv! Vad jag lär mig och vad bra jag kommer bli!

Det tredje framsteget är högst personligt så det delar jag inte med mig av men ni kan ialla fall glädja er med mig även om det ger mig panik...

Och så fick jag just veta att vi nästa söndag ska tapetsera om i vårat datarum, det ska gå från gult till vitt! Åh, det kommer verkligen bli fint! 

ne he med lunchen i magen och en kopp kaffe kanske jag borde ta mig ett promenad, det är verkligen strålande väder ute. Och det var länge sen jag var ute och gick så det får nog bli så. På med ordentlig med kläder bara för det är lite kallt ute

Segt

Slog igen mina ögon runt 3 inatt. Då hade vi klarat av en hel del av badrumsrenoveringen och stoppat i oss en rejäl dos med popcorn istället gör nattmackan. VI var båda rätt nöjda med vad vi åstadkommit!




Tror det blir en trött dag med tanke på hur få timmar jag sovit. Tänkte gå ner tilll gymmet nu så att jag har det gjort och sen bara kan slappa idag om jag känner för det. Med det är ju så dint väder så egentligen borde jag kanske ta en promenad.. Aja får se vad jag orkar.

Renovering

hahah om förra inlägget andades kaos så är det inget emot vad vår lägenhet gör just nu. Vi har nämligen börjat renoveringen. Hela toaletten är utriven och saker ligger överallt. Vi började i morse men eftersom spacklet skulle torka gav vi oss iväg på jakt efter nya möbler till badrummet.
(Bilder kommer när allt är klart). Vi hann besöka K-Rauta, IKEA och Bauhause innan vi kom hem och slängde i oss en sen lunch för att sen börja tvätta och torka väggarna. Nu är det klart och vi väntar på att det ska torka så vi kan börja måla.







Kaos

Det är söndag, min och Andreas enda sovmorgon tillsammans på vääldigt länge. Men jag kan inte sova. Jag känner att det är något i mig som inte är som det ska. Jag trivs inte med mig själv just nu vilket säkert speglar mitt sinne.

Allt är så jobbigt just nu. Det är så fruktansvärt att hela tiden automatiskt känna efter och tänka och sen tänka för att inte tänka och göra allt för att inte känna efter. Det tar på mig och jag mister mitt goda humör. Vill faktiskt inte mer nu. Vill bara hamna i ett glädjerus där allt är på riktigt och inga fejkade glädjekänslor finns. Ja ja. Det får vara så idag, eller ialla fall just nu. Det bli bättre om ett tag eller imorn.

Nu ska jag tvinga mig att krypa ner i sängen och sova.

Förbannad

Idag har jag varit riktigt arg faktiskt, eller med upprörd! Och det var länge sen jag kände så! Och det hjälde inte ens mig den här gången. Och jag kan inte ens skriva vad det är!!! Åh jag blir så frustrerad.

Nu väntar jag ialla fall på maten, är så trött och har så ont i benet. Måste gå och kolla det där snart. Andreas har tjatat på mig så länge nu så nu är det nog faktiskt dags att jag går iväg. Skulle egentligen målat i badrummet idag men jag tror inte att jag klarar det för det värker konstant i benet. Så det bästa är nog om jag sitter ner, hur jag nu ska klara det med tanke på hur mycket myror jag har i benen.

Det gick bra att jobba idag och efter hand blev det faktiskt riktigt roligt. Dagen flöt på och helt plötsligt var klockan slagen att gå hem.

Det blir semlor ikväll och en lååång sovmorgon imorn. Det är vad jag behöver. Hela min kropp är trött och jag känner mig faktiskt lite ledsen just ikväll, helt utan anledning. Det är bara lite mycket just nu. Men det blir bättre... Det HAR blivit så mycket bättre.

Ha en trevlig kväll!!!

Som i en dimma

Allt är lite annoslund när man ser det genom en dimma. Allt flyter ihop och får lite mjukare former. Världen blir helt eneklt lite enklare att leva i när inte alla skavanker syns och inga vassa hörn längre finns att slå i.

Det var av dimma jag möttes n'r jag tittade ut första gången idag. Och istället för att svära över vädret kände jag att gud så skönt. Om inte jag ser någon kan ingen se mig. Och det som dimman lämar ute är inte värt att se. Det är så jag ska se på världen fårn och med nu. Jag ska se på mig själv och andra i min närhet som i en dimma.

Otroligt

Jag är verkligen glad för dig, för att du kommit in i mitt liv och lärt mig se livet ur ett annat perspektiv...

Du är en av få, en av de som jag delar med mig av mig själv till. Det är otroligt hur livet ändras då man sätter det i ett annat perspektiv.


Mysigt

Jag har haft en så mysig fredag. Verkligen, perfekt! Nu ska jag strax krypa ner i sängen för jag måste gå upp runt 8 och åka till jobbet.
Imorn efter jobbet ska jag tvätta vårat badrum med färgtvätt för vi ska måla på söndag! Det kommer blir super snyggt tror vi!

Godnatt och sovgott!

Fredagsmys

Kex, ost, 1kg räkor, frukt och en flaska vin fick bli min och Andreas middag.  Jag har prövat en ny frukt idag. Jätte god och smått beroendeframkallande. Det är en apelsin som är som en grape i köttet smakar inte så mycket men är stor som en apelsin?! Ja fantastisk frukt ialla fall. Mmm..



Måste kanske jobba imorn, hade planerat en "riktig" lördag med träning, stan, fika och lite mys sådär som alla andra gör en lördag men nu får jag se hur det blir med den saken. Jobbet är ju viktigare och en lördag kommer ju om 7 dar igen.  Men idag är det fredag och morgondagen är mindre viktig egentligen. Det är här och nu som gäller.

Klockan är inte ens 21 än vilket innebär att det är med än 3 timmar kvar på en dag som varit helt perfekt! Väntar nu på Andreas som är i badet så vi kan dricka lite kaffe och krypa upp i soffan.

Prinsessa

Japp redan som liten var jag en prinsessa ut i fingespetsarna. Mamma har berättat att jag alltid kom inspringade med gråten i halsen om jag råkat bli skitig eller smutsig. Skulle alltid ha klacka och prinsesskläning. Det spelade ingen roll om det så var 10 minus ute eller om solen sken. Fint skulle det vara. Kanske ligger lite av det kvar någonstans där inne......




Hej katten

Sitter framför datan helt slut! Har egentligen inte gjort något för att vara så här trött men det beror nog på nattens få timmars sömn. Har ialla fall fått i mig lite rester från gårdagens middag.

Västerås bjöd på en snbb visit på IKEA men redan där kände både Sara och jag oss lagom taggade för att springa runt och shoppa så det blev 3 100pack ljus för mig. Sedan bar det av till Billiga Nisse och jag tror både två fick lite smått panik av det kaos som mötte oss. Nej vi var inte shopping sugna alls men trots det handlade jag på mig lite saker, bland annat färger och tavlor så nu ska här målas!

Dagens höjdpunkt var när Sara av nån outgrundlig anledning vinkade till en träkatt och sen satte sig i den absolut fulaste soffan vi någonsin skådat. Jag fick mig ett rejält skratt. Hm.. vad hade hänt om jag inte sett att hon vinkat åt katten.. Seriös lixom.. HAhaha så otroligt roligt, kan faktiskt inte sluta skratta nu....




Den här soffan vad faktiskt skön MEN vem köper den? Vi såg ökburken och ölmagen med pizzakartongerna i hög framför oss...

åh nej

Vad irreterad jag var klockan 1 inatt.... Jag somnade vid 22 igår kväll men klockan 23 vaknar jag när Andreas går och lägger sig och sen var det kört. Så klockan 20 över 12 går vi upp och äter de sista resterna av tacon som är kvar sen i förrgår.... Men det är inte det som gör mig irreterad, nej det är bara mysitgt. Nej det är sen klockan 01 som jag känner hur arg jag blir. Jag kan inte sova, Andreas MÅSTE sova eftersom han jobbar men vad ska jag göra? Det kliar i mina fingrar efter att blogga lite så jag sätter mig vid datan. Har massa saker att skriva och så kommer jag inte in!!!! Så IRRETERANDE!

Nu hinner jag inte skriva något vettigt måste fixa mig. klockan 9 ska jag vara hos mamma och äta frukost och runt 11 ska Sara och jag mötas upp för att åka och shoppa i Västerås.

Boring

Japp idag är engagemanget för bloggen minimalt. Jag är trött och mysig. Ska krypa upp i soffan kolla på Criminal Minds och dricka kaffe och äta glass. Det är vad det blir nu. Mysigt!

Morning

Godmorgon! Det snöar lite lätt ute. Gör mig inte så glad... Önskar att det var sommar nu så jag kunde dra på min shorts och cykla iväg till jobbet och se hur daggdropparna försvinner i samma takt som solen stiger.

Måste rusa iväg nu, tändersna ska borstas, jackan ska på och fönsterna skrapas. Suck

längtar

Jag längtar efter dig min älskling, kom hem snart...

Knäck




Sitter här och har för första gången på länge väldigt tråkigt! Skulle vilja gå ut med det är så kallt så det faller lixom där. Jag har ju en tendens att frysa så.

För att få tiden att gå hittade jag de sista knäcken från julbaket och sitter nu och moffan in de. Mmm så goda de är! Mycket godis blir det ibland. Men det måste bli en skärpning med allt sockerätande nu känner jag! visserligen äter jag inte så jätte mycket godis och så men det som jag äter borde dras ner på, socker är inte bra för kroppen så är det ju och just därför ska det intas i mycket små mängder inte bara för viktens och utseendet skull...

Gott

Har just ätit en god lunch bestående av en halv grillad kyckling och två majskolvar! Det älskar jag! Så enkelt och så gott!

Dagen idag är lite difus. Hade en massa planer men vet inte hur det blir med det på grund av vissa saker. Se förra inlägget. Känner mig ialla fall helt frisk idag så jag har varit en sväng på gymmet, tog det skapligt lugnt men skönt att ändå ha lite träning i kroppen.

Nu ska jag göra något så roligt som att sätta igång en tvättmaskin och sen ska jag lägga mig och läsa en stund och se hur planerna för eftermiddagen tar sig.

Ikväll blir det taco och hemmalugn. Eventuellt ska jag gå på en föreläsning också om kost.

Skolskjutning

Min vän sitter inlåst på en skola här i Eskilstuna på grund av att någon fått för sig att de ska skjuta några oskyldiga. Varför? Nu har inget hänt och det händer kanske inte heller men VARFÖR måste någon hota med att begå dessa hemska handlingar? (trots att skjutningen skulle ske 10 är faran inte över) Vad är det för galningar som går runt i vårt avlånga land? Och ännu värre är det ju nästan om det bara var ett skämt, då är de lika störda som de som faktiskt utför saker som dessa. Om nu inget sker och det visar sig vara ett tomt hot har någon jävla idiot slösat en massa resurser och satt en massa människor i skräck. Det är vedervärdigt och jag blir äcklad.

Godmorgon

Mitt i arbetsveckan önskar jag er alla en underbar dag! Tänk en god tanke om alla du möter idag och du kommer gå till sängs med ett lättare sinne.


Dagens sista

Dagens sista kraftansträngning blir en lite sumering av dagen.

Jag hade besök av besiktningsmannen idag och det visade sig att vi skulle få omtapetserat i stortsett överallt förutom i datarummet. Det får vi fixa själva ja och så måla om badrummet också. Men det är lätt fixat.

Var en sväng på stan med Sara, köpte en tee en randig som jag har en redan fast i vit och mörkblå. Tog en fika på stan och blev hämtad av Andreas för att åka och kolla på tapeter. Vi kom relativt bra överrens men det är sovrummet som är det svåra. Jag kan själv inte riktigt bestämma mig för vad jag vill ha. Men det ska bli så roligt när allt är klart!!



GOOOD kladdkaka med gott kaffe

Värsta snygga vi är...

Sara och jag pratade så mycket om att åka till IKEA så jag övertalade Andreas att åka dit ävenom vi egentligeninte behövde men han gick med på det och såklart blev det en massa onödigt som åkte med. Men fu vad trkigt det är att åka till IKEA med Andrea alltså, fort ska det gå och vi behöver inte kolla på det och inte det och bla bla bla. Men en tavellist hittade vi iaf och det var något vi letat efter. Vi avslutade vårat västerås besök med Pizza Hut! Mmmm... gott!




Åt en underbart god pizza med pharma och i bakgrunde skymtar Andreas inte fullt lika goda

Dagens Nyheter

Det är både kalt och kallt ute. Har just fått i mig frukost trots den stpökande halsen. Mår inte så bra.

Läste en artikel i DN idag, eller artikel och artikel det var en reklam från rädda barnen riktiad till vår statsminister. Den började med godmorgon F.R. Och så berättade de att statisktiskt sätt bor det ett barn på hans gata som utsätts för misshandel och en massa annan statistik tog de upp. Sen hade de en massa förslag på åtgärder på deras hemsida som de bad honom gå in och kika på (som om han kommer göra det) och så avslutar de med att önska honom en trevlig dag. Mycker bra reklam! Bland den bästa jag sett! Men det tragiska är ju att rädda barnen antagligen försöka komma i kontakt med vår regering för att berätta den här statistiken och be om hjälp med pengar till det sociala för att upprätta ett nätverk att hjälpa dessa utsatta barn. Men ingen har lyssnat. Så nu fick de fram sitt buskap samtidigt som de informerade svenska folket om statistiken och fick upp ögonen på oss för de saker vår regering blundar för.

Det är verkligen hemskt att det är så här i sverige. Att det inte finns någon organiserad hjälp att få i många av landets län. Det är hemskt att barn uttsätts för övergrepp, får se sin mamma bli misshandlad, gå runt med magknip av rädsla och veta att ingen bryr sig för inget orkar ta tag i det och sträcka ut en hjälpande hand!

Det är sååå synd om mig

Får man tycka synd om sig själv? Ja de gör ialla fall jag. Jag är i begynnelsen beginning to get sick... Halsen värker och det hettar i kroppen! Inte alls något kul. och jag som har så har så mycket roligt att se fram emot den här veckan. Men jag får nog ställa in en del och skjuta fram annat. Så kan det vara och jag ska lyssna på min kropp nu. Inte köra på i 180 som jag alltid gör. och så här i efterhand var det nog dumt att jag gick till gymmet idag med tanke på att jag inte kännt mig helt kry de sista dagarna men jag kände inget imorse. Så får se hur det blir imorn med det.

Dagen har trots den onda halsen varit bra! Hade som jag nämt tidigare en underbar morgon och den fortsatte sen med en promenad i underbart väder efter träningen. Fick ett spontant besök av Sarah och vi satt och babblade en massa strunt i sådär 3 timmar innan vi bagav oss till Maxi föt att köpa en massa strunt..

Nu ska jag lägga mig i soffa, tvätta bort sminket och doppa grönsaker i väntan på att min älskade ska komma hem.

Det är viktigt

Det är viktigt med detaljer. Det är de små sakerna som blir pricken över iét. Det är som när en perfekt klänning ändå inte ser helt fantastisk ut och du lägger till en accesoar och du bara blir varm i hela kroppen över det resultat denna lilla grej kan skapa. Så är det med allt här i livet.

Jag har ett perfekt förhållande med min pojkvän, det finns absolut inget jag skulle vilja ändra på eller som jag känner att jag går och stör mig på. MEN det är inte förrän de lilla sakerna kommer till som jag blir så där extra glad och pirrig i kroppen. Ofta kör man ju bara på i en vardag som allt som oftast ser likadan ut. Men idag kom en sån där extra detalj till. Vi hade sovmorgon tillsammans och ingen av oss behövde stressa upp vilket resulteradei att vi låg kvar lite längre i sängen och bara va och sen steg vi upp för att äta frukost tillsammans. Det var en helt VANLIG frukost men den smakade tusen gånger bättre. Och inte visste jag att jag saknat att äta frukost med Andreas förrän vi gjorde det. Det var vår accesoar till vårat förhållande just nu.

Nu är han på jobbet ialla fall och jag ska strax springa iväg till gymmet. Men vad trisst det var att han var tvungen att åka men OM han inte hade åka hade kyssen i dörren inte blivit så underbar som den blev. Så där så omgivningen bara flyter bort om jag vill bara krypa upp i hans famn och stanna där för alltid. Men jag tror att om han inte hade åkt hade känslan av den här underbara morgonen med dagen ebbat ur. Nu visste vi ju att det var så kort stund ändå och tog verkligen tillvara på den.

Så det är VIKTIGT med detaljer. De är viktigare än presenter och liknande. Saknas det små delar kan aldrig något köpt fullända den annars så perfekta fasaden.

Vem har rätt

Vem har rätt att bestämma över en annan människa? Vem betämmer vad som är rätt eller fel? Varifrån kommer det ideál som vi så hett efterstävar? Kan man skylle på media eller på det faktum att vi människor är så blåögda att vi gaktiskt tror på en verklighet som skapats genom retuchering och photoshop?

Hur dumma är vi egentligen när vi låter dessa tidningar och herrmagasin styra våra liv? Varför ska jag känna obehag inför att visa mig naken eller mindre påklädd framför min pojkvän eller i omklädningsrummet? Det är ju inte så att någon ser ut som dessa tjejer och killar vi försöker leva upp till för de finns INTE. De ser inte ut så där om vi skulle möta de på stan. De har skavanker och böjer de sig bakåt eller ligger på rygg lovar jag att huden veckar sig och dubbelhakan kommer fram. Hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte förstå varför vi då gör allt för att se ut som det inte går att göra. Och jag helle rinte sluta fundera på hur dessa människor som låter sig fixas och retucheras känner. Tänk så hemskt att själv veta att det där är inte jag. Det är min mun och mina ögon men kinderna har de fixat, midjan är förminskad, celluliterna bortblåsta och armarna mindre och mer välpumpade. Kul att veta att alla kommer tro att man slutat tränat eller gått upp i vikt om de ser en på riktigt eftersom verkligheten inte överensstämmer med bilden.

Så varför sitter jag då här med ångest och känner hur magen veckar sig över träningsbyxorna? Den lilla lilla skinbiten som viker sig som en STOR vettvalk i min fantasi ska bort. Men till vilket pris? Ska jag sluta dricka drinkar och vin spontant med vänner? Ska jag återgå till att låsa in mig och göra mig onåbar för min omgivning i rädslan att något bjuds på att äta? Nej aldrig. De perfekta människorna i tidningarna äter också spontant, de lever och har det underbart. Och de behöver ju inte oroa sig, för det som kakorna lägger till tar datorn bort. Enkelt.

Men för oss då som lever i verkligheten? Ja vi LEVER just i verkligheten och det är underbart för tittar jag riktigt riktigt noga på bilderna på mig så ser jag faktiskt inte någonting som behöver skalas bort. Och jag är inte perfekt, jag lever spontant och jag lever i en verklighet där jag förstår att skavanker finns.

....



Andreas lagade mat till mig;grillspett och potatis i ugn med Tzatziki




Japp, så här glad blir jag varje dag när jag får maten lagad till mig...








Resume

Vad den här helgen gick fort... Swich sa det bara så var 3 arbetsdagar till ända. Trots en jobbarhelg var den långt över förvantan. Fredag var lire kaosartad men dety ordande upp sig och lördagen bjöd på en hel massa skoj.

Jobbade först med Sara vilket gjorde att dagen blev roligare än den kunde blivit. Sedan blev det lördagkväll med god mat, vin och drinkar i goda vänners sällskap. Det spontana är det som regerar i mitt liv just nu. Inte en droppe för mycket blev det och därför vaknade jag innan klockan idag, pigg som en lärka, redo at möta söndagen. Dock steg lite ångest inom mig men jag tog alla mina morgonkrafter till att putta bort de. Allt som jag lärt mig användes och det gick så bra! Jag är så stolt över mig själv. Och när ångesten återkom gjorde jag samma sak igen och åter lyckades jag åstakomma det jag ville! Två gånger samma dag!!!

Efter jobbet var jag helt slut och hade bestämt mig för att bara ta en smootie och en kaffe vid datan. Men när Andreas messa mig fick jag världens energi. Hoppade i träningskläderna, gymmade lite, kom hem städade köket och nu sitter jag här. Ska strax hoppa in i duschen, laga middag och mysa framför tv´n.

RSS 2.0