Jag skulle....

om orken fanns göra en massa saker. Jag skulle baka, städa garderoben, gå och träna, fixa naglarna, ta en fika på stan, lämna tillbaka böcker och en massa annat. Men orken finns inte och vädret är kasst så istället för allt jag skulle ha gjort SKA jag ialla fall innan dagen är slut gå ut och gå, tvätta, bädda sängen och plocka undan disken. Det är vad min energi kommer orka till.


Egentligen skulle kvällen bjuda på besök iform av lite kalas av Andreas men på gund av dessa sjukdomstider kanske det inte blir av. Vi får se.

Nu tänker jag sitta lite lite till men exakt klockan 11 ska jag fasiken vara på g ut. Jag måste. Jag går under här inne annars.

Just nu

Just nu lever jag den lyckligaste tiden i hela mitt liv. Jag har ett hem som jag känner mig hemma och trygg i. Jag trivs i skolan, jag lär mig något. Jag har någon jag litar på till hundra procent på och de vänner jag har valt att tillbringa min tid med. Jag är starkare än någonsin och tar inte åt mig av dumma kommentarer, alla behöver inte älska mig. Jag har en sambo som jag älskar och som valt mig att leva sitt liv med. Jag har hela livet framför mig som jag ska ta för mig av på det sätt som passar mig och de jag älskar och har närmast mitt hjärta.



Det finns en fara i att aldrig hitta vägen
och det finns något vackert med att vandra den ändå!

Tänk om jag inte vågat kastat mig ut för stupet.... Om jag bara tagit den väg som jag så väl kände till...





TGIF

Så skönt att fredagen äntligen har kommit. Det behövs lite helg nu. Jag började denna fredag med en skön skogspromenad och fortsatte men julpyntning! Jätte mysigt kommer det bli ikväll när det blir mörkt och det lyser så fint i våra fönster! Nu ska jag strax sminka mig lite och laga lunch för klockan ett är det synundrsökning och sen väntar bio med syster! Mysigt! roligt att gå på bio mitt på dagen!

Kvällen tänker jag spendera hemma i tryggheten. Jag har blivit en riktig hemmatjej. Jag älskar att vara hemma och bara njuta. Vi ska rulla köttbullar för morgondagens julsläktmiddag hos hos Andreas pappa och så hoppas jag att vi slappar i soffan och somnar fort. Jag är redan trött...


Gårdagens kalas var riktigt roligt! Tänk att så mycket människor får plats i vår lägenhet. Jag känner verkligen en tacksamhet för min familj. Jag är så stolt av att vara en del av den.

Hektiskt dag

gårdagen var allt annat än lugn! Började med att skriva lite på mitt PM sen blev det födelsedagsperesent letade med mamma, vi åt lunch, jag handlade en massa julklappar, åkte till Ekängen och storhandlade i två(!) timmar nästan, bakade två sortsers muffins med frosting på, mjukpepparkaka och städade grundligt hela lägenhenten allt detta avslutades med en middag bestående av nygrillierad skinka på vörtbröd sådär nån gång efter 21... Sen somnade jag innan klockan slått 10.

Idag är det inte lika mycket att göra. Jag var uppe innan sex och ordnade lite frukost på sänge till Andreas som fyller idag och sen dess har jag hunnit skriva innehåller i mitt PM och diskat det sista sen igår. Det dagen bjuder på nu är en sväng ner på stan och köpa de julkappar som inte hanns med igår och sen väntar lunch och förhoppningsvis en promenad! Och framåt kvällen blir det ilte kalas här! Roligt!

ny vecka

Nu har en ny vecka kommit till världen. Skönt men måndag faktiskt. Har en massa saker att göra. Måste läsa en bok om barn och hälsa. Kolla en sajt på 101 sidor vara på en massa föreläsningar och skriva ett PM och det är bara i skolan. Jag ska också hinna med en massa annat. Andreas fyller på torsdag. Det ska bakas och första skinkan ska grillieras. Mys! Och på fredag ska jag till Lager med Lina. Efter denna häktiska vecka väntar en hektisk men rolig helg. Det ska bli julfest hos Andreas pappa och Andreas och jag ska  rulla massa köttbullar. Och på söndag ska jag jobba. Pust. Det var den veckan det...

Besök

Jag har besök av fjärilar i magen. De flyger omkring men det är inte förvirrade. De är lite rädda och nervösa men de vet vad de vill. De vet vart de är på väg.

Jag är fri att välja min egen väg och jag har förmågan att fatta kloka beslut. Det vilar ett lugn i mig som jag tror att andra börjar märka. Det finns viktigare saker än jag i mitt liv just nu. Det finns saker som ingen vet om som har fallit på plats. År av tvivel, förmåga och föraktan har äntligen passerats. Igår tog de slut och med det började ett nytt kapitel i mitt liv.

Fredag

Åh, jag vill bara ha den här dagen överstökad. klockan kvart över två ska jag skriva den hett efterlängtade tentan! Hur kan man lägga det så sent en fredag? Och till kvart över sex också. :( Stackars mig.... Ska ialla fall försöka hinna med sju tåget så att jag är hemma strax efter 8. Längtar redan.

Hua mig

Fy, jag och sömn alltså. Vissa nätter sover jag som ett barn och vissa nätter infinner sig sömnen inte alls. Somnade ialla fall som jag bestämt med mig själv strax efter 12 men 04:04 kollade jag klockan och kvart i fem gav jag upp och gick in i köket och pluggade lite. Saken är den att det inte alls är så lätt att koncentrera sig när hjärnan är någon helt annanstans...

Nu ska jag iväg ett tag ialla fall. Ska på mitt sista möte och sen ska jag ner på stan för att fixa mina galsögonen och sen hem igen för lite mer plugg..



Ego pics

Eftersom jag inte har något bättre för mig har jag knåpat ihop ett collage med mig :) Det är från i lördags innan vi gick till Anna och Anton för lite festligheter, som förövrigt var en väldigt rolig fest!


Det är förvirrat just nu

Landande innanför min dörr idag efter att ha spenderat några dagar i Örebro tentapluggandes. Idag har jag dock haft lite paus men ska ta nya tag imorn innan jag skriver tentan på fredag. Jag bara måste klara den! Så är det. Men just nu känns allt lite förvirrande. Både skolan och allt annat. Men jag är glad. Och i förvirringen har jag hört att de klokaste ideérna sorteras fram.

Jag måste verkligen sova nu också så att jag hinner med allt som ska göras imorn. Men de funderande tankarna håler mig vaken. Har dock gjort en deal med mig själv att jag inom 30 min ska ligga i sängen... Vi får väl se hur det går med det...

överkokt kräfta

Precis så känner jag mig! Jag har pluggat konstant i en vecka nu. Varje ledig stund har jag spenderat framför böcker och papper. Och inatt vaknade och rabblade en massa begrepp av mig själv. Så jag tror min hjärna är lite överkokt och min kropp känns som en överkokt kräfta. Jag är helt enkelt helt slut.

Idag åkte jag till skolan 8 fast jag började kvart över 10 ocg direkt efter lunch mötte jag upp några klasskompisar för ytterligare pluggning. Efter det var jag psykiskt utmattas så den tänkta träningen resulterade i lite shopping, mysig middag på en mysig restaurang för mig själv och på det lite smågodis. Nu ska jag unna mig lite data tid och sedan ska jag kolla den nya serien på trean och sen blir det sömn! Åtta timmar och jag är redo för ännu med plugg!!!

Skönt

Just nu är jag relativt lugn i min själ. Jag har varit och tränat och ska strax sätta mig ner för lunch. Och däremellan har jag lyckats sammanställa en massa ord och begrepp till tentan så jag känner mig inte stressad över det heller. Jag ska njuta av en ostressad hjärna några timmar. JAg tror att det är lugnet innan stornen nämligen. Brukar blri stresad när jag vet att jag har en tenta....

Det går bra, det tror jag, och gör det inte det så gör jag om :) Bra va?

Godmorgon!

Gud så skönt det är att vakna och inte vara bakis! HAde riktigt roligt igår och mängden på alkoholen var begränsad förmig. Det är bra det där med vin för då dricker man inte så mycket. Det är ju inte något man direkt hinkar i sig. Nu ska jag ialla fall äta lite frukost så att det hinner lägga sig innan jag ska springa iväg på träning sen 11! Och efter det blir det pluggning för hela slanten några timmar och så måste jag försöka hinna ner på stan och köpa en mössa. Tror jag ska anstänga mig för att hitta den på wedins eftersom jag har 100 kr där och så 25 %rabatt! Är man student så är man!

En tolkningsfrpga

Det är veckans första lediga dag. Men det där tycker jag är en tolkningsfråga. Jag har en tenta som jag ska skriva nästa fredag och den måste jag ju klara av. Och enligt skolan ska jag behöva plugga 40 timmar i veckan, 8-17. Det är också den tiden som jag måste vara beredd att vara i skolan på. Vi är "deras" under den tiden. Okej. Det kan jag kanske köpa men om jag struntar i att öppna boken nu, idag och imorn och sedan pluggar de resterande timmar som är kvar av dagen när skolan är avklarad och sedan inte klarara tentan, kan jag skylla på att jag haft alldeles för lite tid till att klara mina arbetsuppgifter?


Det är lördag idag ja. Och även om jag tyvärr måste plugga litegrann ska jag spara det mesta tills imorn och faktiskt njuta av en dag med Andreas. Vi har inga direkt större planer mer än handla lite små saker och sedan blir det lite vin ikväll hos Anna! Det ser jag fram emot!

Nu ska jag sätta mig med näsan i böckerna och vara lite smart så att jag har pluggat det mesta när Andreas kliver upp!

Underbar (regning) lördag önskar jag er!

ta lärdom

Idag har jag varit ett riktigt duktigt barnbarn, jag har representerat mig själv hemma hos farmors väninna tillsammans med farmor. Det som jag trodde skulle blir tråkigt visade sig mynna ut i kloga ord och riktigt intressanta disskutioner. Vi pratade om det här med förr och nu såklart och det faktum att de gamla har låga pensioner på grund av att de jobbat väldigt få år då det varit hemma med barn. Min farmor har sex barn och hennes väninnan har en hel del hon med, så det blir alltså många år som de varit hemma. Detta ger nu de hårt arbetande kvinnorna utan lön en låg pension.

Och just det här med att de var hemma med barnen blev starten för vår ibland ganska hetsiga disskution. De kan inte förstå att man idag lämnar sina barn tidigt på dagis, hämtar sent och får lite kvalitets tid med barnen. Och de förfasas över det faktum att stressen och hetsen efter status bara växer. JAg säger lite försiktigt att jag mer än gärna skulle vilja vara hemma med mina barn om det var möjligt men som vi lever just nu går det helt enkelt inte. Då måste vi ända på en hel del i samhället. Farmor säger då, men var är viktigast alla saker eller ett barn. Men riktigt så enkelt är det inte.

Om jag skulle föda ett barn idag skulle vi ALDRIG ha råd med att  jag skulle vara hemma och ta hand om barn och hem. Och vi har inga lån. Inte ett enda faktiskt. Förresten ska jag nog inte säga att vi inte har råd det kankse vi skulle ha, men vi skulle inte kunna göra någonting. Jag skulle inte kunna köpa nya kläder, ta en fika på stan eller köpa kläder till mitt barn. Det pengarna skulle räcka till skulle vara de jätte dyra blöjorna, de nödvändigaste kläderna, hyra + alla andra räkningar och sen bil och bensin.  Vi skulle inte kunna uppdatera våra datorer eller köpa ny bil om vi skulle behöva. När jag säger detta säger farmor att jag ska ge avkall på datorer och liknande och viss det kan jag. Men ska jag låta mitt barn växa upp utan dator, tillgång till interner och liknande "nödvändiga" prylar så när barnet är tillräckligt stor att släppas ut är helt oförberedd av vad som väntas där ute?

Jag förstår hur de menar. Men som det är idag är det omöjligt att vara hemma på heltid för mig ialla fall och det är nog många mer med mig som har det likadant och då är vi två helt vanliga medelsvensson... Det som var en självklarhet förrut är nästan inte genomförbart idag om barnet du föder ska få samma förutsättningar som sina jämnåriga kamrater. Om vi ska kunna vara hemma med våra barn krävs att vi alla är det så att alla barn har samma ekonomiska situation.

Det är min personliga vilja att vara hemma med mitt barn och jag har full förståelse för de som väljer att jobba. Det är inga fel på de dagis vi idag har men för mig känns det hemskt att lämna ifrån mig mitt barn till människor som antagligen vet mer om mitt eget barn än jag själv eftersom de träffar barnet mer av dennes vakna tid än jag.

Men sålänge det innebär om jag är hemma att mitt barn får sämre förutsättningar och kanske inte kan få det som "alla" andra får kommer jag att jobba. Men det vore ju underbart att kunna få jobba deltid och verkligen få umgås med det barn so man antagligen längtat efter. Pengar är inte allt och går det att kombinera ekonomin i förhllande till barnets välmående med mer tid tillsammans skulle det vara fantastiskt.

Ja det var va mina tankar om att vara hemme gled in på. Och jag har alltid sagt att jag mer än gärna skulle jobba mån - tors och att jag sen hittar på något tillsammans med våra barn på fredagen. Det har nästa alltid kännts som ett lätt val men med närmare eftertanke kanske inte ens en enda extra dag i veckan kan garanteras....

Jag tar lärdom av mina egna tankar och reflektioner och betänker det som de kloka damerna sa till mig. Allt är inte så svart eller vitt

Ny kurs

Tusentals nya begrepp, en massa litteratur, en tenta nästa fredag, mörka dagar, hemlängtan och frusen, det är mitt tilltånd just nu MEN jag är själaglad! Lycklig, pigg och förväntansfull! Kursen känns jätte svår men väldigt intressant. Jag gör så gott jag kan och sen kan jag inte göra mer. Jag har verkligen pluggat den tiden jag varit här och hunnit läst så mycket som jag tänkt mig. Imorn när jag kommer med tåget blir det raka vägen till bibblan för att låna en till bok som jag MÅSTE hinna läsa ut under helgen och helst mesta dels på fredag så jag kan umgås med Andreas också.

Nästa fredag är det tenta i epidemiologi och statistik.... SVÅRT och så mycket ord och begrepp att lära sig dörför behöver jag nästa vecka till repetetion.

godmorgon fredag!

Idag är det är härlig dag! Jag har skickat in mitt PM! Det innerbär alltså att första delkursen är klar! YEEESSSSSSS När börjar på måndag men tills dess tänker jag njuta men även börja lite smått med de nya böckerna så jag ligger bra till när kursen börjar.

Jag vaknade tidigt, redan kvart i sex och har sedan dess tagit en walk, läst och tvättat och diskat. Så nu tänkte jag strax äta frukost med min älskling som inte börjar förrän 10 men sen jobbar han också tall halv elva :( Så jag har en hel dag att underhålla mig på. Vet inte riktigt vad jag ska göra faktiskt är dock sugen på en GOD sallad så kanske blir det en lyxlunch på stan......


Lovely

Idag var jag i skolan och bara lyssnade på alla andra redovisningar eftersom jag gjorde mitt igår! Det var en ren lyx att sitta där och inte känna någon som helst press!

Något annat som också känns helt lovely ät det faktum att det kommit snö! Massa snö har det kommit till och med! Vägen är helt vit och det är så vackert tycker jag. Jag känner mig extra mysig och ösnkar att jag vore hemma så att jag kan tända en massa ljus, värma lite glögg och sitta i soffan ohc bara njuta! Imorn får jag åka hem och då väntar en massa plugg så att mitt PM är perfekt för inlämning och sen hoppas jag att jag har lite tid över att sitta i soffan med Andreas och bara njuta innan helgen slår klorna i oss. Vi jobbar nämligen båda två så vi kommer inte ses någonting och hela nästa vecka blir jag nog tvungen att spendera i Örebro... Får se om jag kan smita hem någon kväll men det vågar jag inte hoppas på.

Nu har jag precis ätit middag och ska lägga mig för att läsa lite innan det blir efterlyst på Tv, mitt och farmors stora samtalsämne ;)


Skön känsla

Just precis i detta nu spridet sig en skön känska i kroppen och det går upp för mig att jag stal en extra kväll och natt hemma. Det känns nästan som om det är något förbjudet över det hela...


Den sköna känslan avspeglar också det som känns inne i mig. Idag känner jag mig nöjd med det jag presterat. Jag känner ingen stress över något som borde vara gjort. Jag har gjort det som jag bör och dessutom lite till vad gäller skolan! Jag har varit och tränat bodypump trots att det inte lockade alls först. Jag hann med ett tidigare tåg hem. Jag ar röjt undan lite här hemma och hunnit koppla av och läst en väldigt bra bok- Stjärnor utan svindel

Och för precis en kvart sen åt Andreas och jag en underbart god potatis - och purjolöksoppa med valnötsbröd till. Det är verkligen mysigt att det är mörkt när man äter middag då kan man förgylla en vardag med levande ljus och bara njuta och ta emot den sköna känslan som sakta sprider sig i kroppen.


Det här blir en bra vecka!

hemma

Nu är jag hemma igen efter en lätt dag i skolan, vi skulle sammanställa allt tills imorn då vi har seminarium. Det kommer nog gå bra, ska göra talkorten nu hade jag tänkt mig. Sen ska jag justera lite i mitt PM och försöka ta mig ner till träningen. Det är bara lite svårt ibland när det är så varmt och skönt här hemma men kallt och blåsigt ute... Men att röra på sig har ju aldrig skadat!

Sitter här med mina glasögon och det är svårt att vänja sig. När jag kollar rakt gör det ingenting men det är när jag sak kolla åt sidan eller ner som det blir fel då blir det ju en annan syn på bokstäver och jag ser kansten glasögonen. Men det är ju en vanesak så det ska väl bli bra det här med.

hemma

Nu är jag hemma igen efter en lätt dag i skolan, vi skulle sammanställa allt tills imorn då vi har seminarium. Det kommer nog gå bra, ska göra talkorten nu hade jag tänkt mig. Sen ska jag justera lite i mitt PM och försöka ta mig ner till träningen. Det är bara lite svårt ibland när det är så varmt och skönt här hemma men kallt och blåsigt ute... Men att röra på sig har ju aldrig skadat!

Sitter här med mina glasögon och det är svårt att vänja sig. När jag kollar rakt gör det ingenting men det är när jag sak kolla åt sidan eller ner som det blir fel då blir det ju en annan syn på bokstäver och jag ser kansten glasögonen. Men det är ju en vanesak så det ska väl bli bra det här med.

Måndag

Vilken vecka jag har framför mig. Hela dagarna är eximinerande så när jag kommer hem på torsdag är jag helt klar med första delkursen! Det kommer kännas helt underbart!

Nu har jag precis sä'ngt i mig lite frukost, GOD smoothie och mättande mackor! Det värsta som finns är att komma till skolan och det kurrar i magen det första det gör. Lite kaffe nu och sen iväg till tåget!


PLUGG

Nu är Andreas också vaken och vi har hjälpts åt med att gå igenom mitt PM. Det tar tid men nu är det klart och kanske innebär det att jagkommer nå ett av mina mål med att få gogkänt på kursen. Jag har även trotsat det tråkiga vädret och tagit men en walk i skogen så nu kan jag bara njuta resten av dagen som inte har några bestämda planer!

Jag är sugen på Pizza OCH soppa.... Hahah vilken blandning svårt att välja bara men om jag hör med han jag bor med blir det utan tvivel det förstnämda... Pizzatokig som han är. Bäst jag bestämmer själv först vad det ska bli för mat...

November

Första November. Det är långt in på 2009 det. Det är nu man ska börja bli klar med sina nyårslöften och börja fila på nya. Själv hade jag inte då jag bara tidigare svikit mig själv och de har bara handlat om dumma och tråkiga saker. Så nästa år ska jag heller inte ha några. Men det jag tänkte nu var att jag faktiskt ska göra en lite lista på saker jag vill ha uppnått till den första december! Inga stora saker utan bara för skoj skull!

  • Shoppat min första julklapp
  • Fått godkänt på första delkursen
  • Rensat min garderob (igen) och göra den mer praktisk
  • Kommit in i rutiner, har redan börjat men det är svårt med detta flängande
  • hälsat på hos min syster. En jäkla tripp dit måste jag väl kunna styra upp om det så bara är över dagen!
  • inte bli sjuk så jag kan jobb de helger jag sagt
  • rensat på balkongen
  • plockat fram alla adventssaker
Det ser väl ut som en rätt överkomlig lista och inte alls så svårt att uppnå! Så nu kör jag gärnet och ju tidigare jag börjar med allt desto lättare blir det att hinna allt för det är inte mycket som ska göra och det mesta är roligt. Det är bara att starta så blir det gjort också!

Nu blir det en promenad I think!

Brunhårig!




Det här är mitt nya jag!

Yesterday

Ja ha, så var Halloween till ända och vi klev raskt över i november... Oktober avslutades med en rolig halloweenfest som var bra ordnad men som fick ett plötsligt slut. Otrevligheter och dumma kommentarer klarar jag mig nog utan.

Jag är ju upp nu redan på grund av det och det är verkligen skönt. Har en hel del saker att plugga idag men det ska nog gå bra det med. Ska dock dricka lite kaffe först det suger i kaffetarmen!

RSS 2.0