Härligt glad!

Vilket fint sommarväder vi har! Idag har det badats och solats. Första gången för i år och jag njöt till fullo. Visserligen var det i en pool. But still. Har hunnit med lite av de planer jag satte för mig denna vecka. Jag har börjat måla och så har jag även lyckats helt klart med det som skulle sys till vagnen. Imorn är det åter målning som gäller.

Köpte en så gosig och fin filt till lilla bebisen idag. En alldeles ljustgrön med vita prickat och som även hade en boll som skramlar lite i ena hörnet. Den blir nog spännande.  Det jag är på jakt efter nu är en spelande mobil över sängen och en att hänga över skötbordet. Jag vill också hitta något speciellt att hänga i barnvagnen som bebisen kan kika och bli nyfiken på. Gud jag älskar att handlar till den lille. Det spelar ingen roll att folk säger att det inte behövs det ena eller det andra. Jag VET att vissa saker är onödiga MEN för första gången i mitt liv känns det som om jag vill ge allt jag kan och verkligen göra rätt. Och ja jag vet, materiella ting betyder ingenting. Ni kan bespara mig den förmaningen men om jag nu kan och vill köpa så låt mig hållas. Jag kommer nog till insikt jag med ska ni se. Och nej jag ska inte glömma bort att värme och kärlek är det viktigaste. Och nog ska vår lilla bebis få det med. I mängder. Och ännu mer ändå. Jag kan inte ens fatta att jag ska få ge så mycket kärlek och omsorg till någon. Någon som inte klagar eller tycker jag är klängig. Bara ge och ge och få små leenden och kramar tillbaka. Åh, jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar efter att få hålla det lilla livet emot mitt bröst och låta våra hjärtslag lyssna efter varandra. Tänk att det är så lite tid kvar! Jag ryser nästan. Imorn går vi in i vecka 36 och vår bebis är nu klar för omvärlden. Inte ens lungorna är outvecklade. Den ska bara tjocka till sig lite. Mitt lilla hjärta. Du måste bli stor och stark. Vi väntar med glädje på dig och det får gärna ta lite extra tid, då vet vi att du har det bra.

Jag är verkligen härligt glad. Det är sommar och bara 31 dagar kvar till huset :) Åh, det finns så mycket att glädjas över. Jag är ledig och jag känner ingen stress. Jag älskar varje sekund av ledigheten! Det kan inte bli så mycket bättre just nu!

Midsommars drömmar

Vilken härlig helg! Underbar och alldeles för kort som det alltid är när man njuter till max! Började helgen redan i torsdags då vi åt god mat hemma hos svärmor och spelade roliga spel. Bland annat nummerkubb och dart. Fredagen följdes av midsommar firande med våra fina vänner H & R. Vi lagade också god mat och lyckades prestera en budapest tårta! Riktigt riktigt mysigt och en skön slapp dag. Sedan blev det då lördag och den dag som började med illamående blev till slut en helt okej dag som spenderades i Jäder och alla människor där som firar in midsommar tillsammans. En mycket trevlig tradition men med något mycket sprit kanske, ialla fall för mig som bara sitter brevid och ser på.

Idag är det då söndag som jag har spenderat med Josefin och hör och häpna, mestadels inomhus.... Det var helt enkelt för varmt att sitta ute och våra ideér för att hitta på något lyste med sin frånvaro. Nu är jag dock väldigt väldigt trött! Sover inte så bra alls. Bebisen väcker mig konstant och ett flertal toalettbesök hinns med per natt vilket resulterar i en trött gravidkvinna som går runt på dagarna.


Det finns så mycket som jag skulle vilja göra denna vecka. Men det som ialla fall ska hinnas med är ett besök imorn hos Josefin och badning i poolen som följs av grillning hos H & R. Ska också försöka hinna måla klart den andra tallrikshyllan och sy lakan till bebisens säng och vagn innan det blir torsdag! På torsdag fyller mamma 50 och då åker jag och kusin vitamin till Småland för att fira henne eftersom hon befinner sig där på jobb

vet ni?

Jag lever verkligen mitt uppe i mitt drömliv. Jag är verkligen lyckligt lottad som har det så bra. Tänk att jag har så fina människor runt om mig som jag orkar och vill engagera mig i och som inte bara tar energi utan faktiskt ger en hel massa tillbaka!

Jag lever med den människa som jag känner mig trygg med hur jag än är. Äntligen är alla hinder övermannade och jag är bara jag. Det är så härligt när den första tiden lagt sig och det går att säga precis vad som faller en in när som helst utan att först överlägga med sig själv om det borde sägas eller inte.

Vi väntar vårat första barn och har köpt ett hus som vi varje dag drömmer om. Jag har tack vare denna man fått lära mig en hel del om livet som är bra att veta och genom denna man har jag även mött den vackraste människan man kan möta. Min fina fina ängel.

Jag älskar det faktum att jag kommit till ett stadie i mitt liv då jag faktiskt själv kan välja hur jag vill tillbringa mina dagar och med vilka. Det är bara så dumt att tiden är lite kort och inte räcker till alla hela tiden. Det är faktiskt det enda som tynger mitt hjärta, att jag inte hinner visa för de som betyder så mycket att det faktiskt gör det. Det blir ofta korta möten och ibland dröjer det så många dagar emellan men det som är viktigt är att när tiden väl infinner sig är alla våra möten värda så mycket mer än de korta stunderna, de täcker för alla de dagar och timmar jag inte hinner träffas. Jag vet ju att ni, mina nära och kära, också har mycket att göra och därför blir det än svårare att få till det där. Jag drömmer faktiskt om att samla alla de som står mig nära till en stor fest där alla barn är välkomna och grillen står på. Där finns inga konstigheter utan alla bara trivs med varann. Jag önskar så att alla ni förstår att ni alltid är välkomna hem till mig, till oss. När som helst för jag beundrar och tycker om er så!

Tips!

igår shoppade jag ett par skor som passar perfekt till gravidsvullna fötter. Ett par vanliga tofflor men dessa var i riktigt skinn så de kommer töja sig och bli helt underbara att springa ut med soporna i!

Idag är min första "riktiga" dag som mamma ledig! Verkligen härligt. Den har jag sepnderat med att tvätta alla bebiskläder! Jisses så mycket jag har. Det värmer verkligen mitt hjärta när jag tänker på allt som vi fått låna! Människor är så snälla och hjälpsamma. Nu är kläderna vikta och lagda i högar om rätt storlek. Tror knappt jag kommer behöva köpa något förrän bebisen blivit så stor att den växt ur storlek 68. Om jag nu kommer kunna hålla mig från att köpa något alltså...

Dagens tips blir de 3 nagellacken från Mavala som jag fyndade igår. 3 st för endast 99 kronor måste sägas vara ett riktigt fynd!
Dessa två följde med mig hem och så nr 144 också som är lite mörkade orange/corall med glans.  Idag målade jag nr 19 och är väldigt nöjd med resultatet.


tänk...

att en liten bebis snart kommer ligga brevid mig varje natt och knöla och böka runt precis som Dexter gjorde inatt. Gud vad det är mysigt. Och så snäll han var. Första gången han sover utan mamma och pappa och han sover som en prins. Hela natten och vaknar bara för välling på morgonkvisten. En riktigt underbar unge är vad det är.

Idag har jag jobbat. Vilket gick bra! Fort gick det också. Sen vi kom hem har inte mycket hänt. Andreas har sovit ikapp nattens få sömntimmar och jag har mest läst bloggar och suktat efter godis. Tog fram min akut choklad som jag verkligen sparat länge på men nu är den slut. Perfekt så här innan middagen... eller...

NU kommer min sambo här och gnäller över mitt bloggande att han kunde blivit miljonär om han spelade på det.. Inga höga odds säger jag. Tack och adjö!

Spännande vändning

Dagen idag har gått fort och mycket har jag hunnit med! Tvättat, bäddat rent, städat och målat min fina tallrikshylla! Kvällen fick en oväntad vändning och jag ska nu ha Dexter här hela natten. Blir spännande att se hur det går. Hittils har vi ätit gröt och skrivkit oss trötta i en halvtimme men med lite klappande och vichande så somnade han till sut och sover nu gott. Hoppas att han sover några timmar så att han blir lite utvilad. Det är ju värre för honom som är så liten att vara vaken.

Imorn väntar jobb, det är min sista helg nu :( Kommer verkligen sakna det när jag är mammaledig. Det har varit så roligt att återigen jobba lite mer och inte bara sitta vid skolbänken.

Nu ska jag kila ner och hänga en tvätt. Och sen väntar en verkligt sen middag som är lunch också. Inte bra att slarva så. Fy på mig. Men lunchen ble vMc flurry (mmm, mjukglass) och sen har det moffats melon! I like!

Full rulle

Idag har det varit en dag full av spektakel. Har besökt barnmorskan och föräldragruppen. Hann med att gå en sväng på stan, beställde present till mamma och hittade en väldigt fin sak till Lea. Däremellan klämde jag in ett besök hos Madde där även sarah fanns. Jag verkligen älskar att vara ledig och kunna planera dagarna som jag vill. IMorn ska vi till Lenita och sen väntar en mysig grillning med Novas dagis. Jag är så glad att jag kan vara med på sådana saker. Så jätte länge sen som jag var tillgänglig. Alltid är det något som kommit emellan, vad jag än velat gjort. Är det inte skola så är det jobb tidigt eller sent.

Smakade just också den nya glassen  PLOPP och den rekommenderar jag. Sia är märket och finns i förpackningar om x antal i varje! Slå till


Det gör ont!

Idag är en riktig klagodag känner jag! Fy orkar knappt ta mig ur sängen på min värkande ben. Så här ömma och onda har de aldrig varit. Händerna är svullna och även det gör ont. Måste få av mig förlovningsringen också. Den sitter alldeles för hårt. Under hela min graviditet har jag mått bra men just idag känner jag mig inte alls på topp. Skulle vilja bädda ner mig och sova ända tills Andreas kommer hem. Men så är jag på jobbet. Hoppas verkligen att det blir bättre. För det är så roligt att jobba nu. Mycket folk och jag känner mig full av energi även om kroppen inte håller med. Så nu håller vi våra tummar för att detta snart vänder och blir en toppen dag!

jag vill jag vill jag vill!

Åh, jag vill verkligen flytta nu. Längtar så efter att rå om oss själva och huset. Att dammsuga, städa, tvätta och dona. Allt som hör ett hus till, det vill jag göra. Jag vill jag vill jag vill! Och vad jag mer vill är att ha min sladd till mobilen så jag kan lägga in lite fina bilder på bloggen, det blir ju så mycket roligare då! ÅH! Jag villvill vill vill!!

tänkvärt

Har haft en låång dag med Antons student. Mycket trevligt har det varit även om det kunde blivit perfekt om min käre sambo varit med och inte på Kiss. Men jag vet att det är väldigt roligt för honom, det är ju bara jag som längtar så otroligt efter honom just nu. Varje sekund längtar jag då vi inte ses. Konstigt det där att det kan vara så enormt mycket känslor i kroppen.

Nu till något tänkvärt. Såg just en rubrik "berättar du om någon är otrogen". Det är så svårt det där. Jag vet inte riktigt hur jag skulle göra. Att vara otrogen mot någon kan vara ett av de största sveken man kan göra emot en partner. Men samtidigt vet jag inte riktigt om jag verkligen skulle vilja att någon annan berättade för mig att min man var otrogen. Och om det verkligen bara var en engångsföreteelse, är smärtan att veta bättre än att leva lyckligt ovetande? Och hur skulle jag kunna berätta för någon, vara den som var budbäraren. Men tänk att vara den som blir utsatt för en kontinuerlig otrohet och alla vet men ingen säger något. Vad dum man skulle känna sig och så besviken på sin omgivning. Jag skulle berätta om det var en nära vän till mig som jag visste blev bedragen kontinueligt eller återkommande men jag skullte inte berätta om jag trodde att det var så eller om det hände en enda gång. Däremot skulle jag konfrontera killen i fråga. Oavsett tror jag faktiskt. Det är bättre att han får en ärlig chans att själv berätta och rätta till sitt misstag. För visst kan en otrohet vara ett enda stort misstag?

Hur skulle du göra? Skulle du berätta om du var otrogen? Vill du veta om din partner är det? Skulle du berätta om någon var otrogen? Kan det vara skillnad från gång till gång?

Veckan går mot sitt slut

Jisses så fort tiden går! Det var ju nyss måndag och nu är det redan torsdag! Vilken härlig vecka jag haft. Bara umgåtts med mina fina vänner varje dag och idag väntar ett besök hos bästa kusinen och min söta gudson. Kanske finns där också en liten prinsessa vid namn Nova, om inte dagis kidnappat henne...

Jag känner mig så glad och full av energi nu för tiden! Jag oroar mig inte så mycket, lyssnar på min kropp och njuter av att faktiskt vara ledig. En ledighet som vara ända till imorgon :) Ha ha. Fast det är ju bara en enda dag att jobba och sen väntar en helg fylld till bredden. Det vankar student för andra gången denna sommar och nu är det Antons tur att gå ut. Så imogon ska det bakas äppelpaj och idag ska jag sntrax ut och plocka lupiner.

Igår var en händig dag. Förutom att jag myste med Sarah och Madde sydde jag fina små stjärnkuddar till bebisrummet. Vilket pill men jag är otroligt nöjd med resultatet! Wohoo! Jag hittade även i tygaffären vimplar att hänga i taket som jag faktiskt köpte mot Andreas vilja. Han fattar ändå inte det där tänkte jag och så styrde jag näsan mot kassan. Ibland får man vara sådär lite tvärtemot bara för att! Så det så.

Tisdag

Andra dagen på denna vecka. Och idag bjuds det på föräldraträff och eventuellt en minidejt med Josefin och hon orkar. Själv är jag lite småseg då bebisen väckte mig av hicka. Andra gången jag känner det och det är helt fantastiskt. Varje liten puff, knuff och sprak där innefrån får mitt hjärta att ta ett extra skutt. Världens gulligaste bebis ligger ju därinne och jag har förmånen att få ta del av dess utveckling och fortare än kvick kommer den till oss och vi är två som får ta del av den. Underbart. Fast jag vet att många längtar så efter det lilla livet och det känns som om vi föder detta barn till ett bra liv med bra förutsättningar.

Jag ska berätta om en dröm jag alltid haft. När jag var mindre sa jag alltid att jag vill gifta mig vid 24 och få barn vid 25. Jag ville då också bo i hus och ha en jobb. Riktigt så blev det inte. Jag vände på det lite grann. Jag får barn och hus vid 24. Jobbet är på gång bara jag blir klar i skolan och snart kanske jag också är gift? Vem vet?

Frukosten är intagen och nu väntar jag egentligen bara på att klockan ska bli 10 så jag kan ringa josefin :)

Ha en bra dag mina finaste!

hicka

Jag blir alldeles rörd. Vårt lilla hjärta har hicka och för första gången kände jag det. Stackars liten. Får tårar i ögonen. Oh jag längtar så efter denna lilla människa att det värker i mig. Låt tiden går fort. Kom snart!

sommarlov!

Igår fick jag sommarlov och har klarat allt i skolan! Inget som ligger släpandes. Så oerhört skönt! Jag har ju faktiskt ett sommarlov som stärcker sig över två sommrar...Kan man säga så? Idag är det alltså min sista 4 juni utan att vara mamma. Och det ska jag fira med att ha Madde och Josefin här på fika. Det blir ju faktiskt lite av en födelsefika för Josefin som fyller idag. Grattis!

Igår var jag och såg Sex and the City 2! Super bra och så härligt att än en gång få bekanta sig med de 4 härliga damerna! En absolut sevärd film även om jag tyckte ettan var bättre. Men det var ju S.A.T.C så det får inte att bli fel.. I just love it!

Längtar som attan efter Andreas också. Fick ju knappt se honom igår. Filmen slutade ju kvart i 12 på natten och sen var det bara att hämta upp en lite överförfriskad kille hos Wall och sen åka hem. Inte många vettiga ord där och därför känner jag lite extra idag att jag vill ha honom här.

Hörrni! Det är ju sommar idag! Kan det blir bättre? Solen lyser och jag går i klänning med magen rakt ut. Min underbart fina mage. Det är härligt att varje dag känna vår bebis röra sig, ibland mindre och ibland bra mycket mer! Allt oftare bra mycket mer faktiskt!

föräldragrupp

har orecis varit på den första av fyra föräldragruppsträffar. Och det var völ helt okej. Men jag är inte så jätte mycket för allt sånt där. Älskar inte att gå till barnmorskan, gråter inte så fort jag ser en bebis, plöjer inte allt som har med förlossning och barn att göra och pratar inte särskilt ofta med vår bebis i magen. Däremot tänker jag konstant på vår bebis och längtar. Och jag tror inte att det spelar någon roll, jag kommer bli en alldeles underbar mamma ändå, det tvivlar jag inte en sekund på.

RSS 2.0