Glad

Känner mig glad idag! det har hänt så mycket roligt de sista dagarna så man kan inte annat än le lite extra trots att solen lyser med sin frånvaro. Kom nyss in från en promenad och ska strax åka och jobba. Igår gick det fantastiskt bra att jobba och så mycket folk som det var igår var det inte ens förra sommaren. Väldigt väldigt roligt var det och . inga sura kunder. Känner dock idag att det kommet bli tungt att jobba. Jobbar sent och är trött nu redan och imorn måste jag gå upp långt innan sex för att hinna till skolan och den nya kursstarten.

Andra roliga saker som hänt är att vi igår var ute och åt, Håkan, Ullis, pappa, Andreas och jag. Roligt, trevligt och skönt. Dock var maten skit så jag rekomenderar INGEN att besöka HÅPES. Den nya restaurangen istället för Centro. Aldrig mer går jag dit. Fy, det gick inte ens att äta upp. Blä!

I fredags fick jag blommor och ett mycket fint kort med många vackra rader. De fick jag av min vapendragare i min B-uppsats, Helena, som tack för ett gott samarbete och det hon skrivit i kortet  värmde mitt hjärta väldigt.

Samma dag var jag hos min kusin och fick mysa lite med min underbara gudson. Så söt. Och så fick jag en babysitter. Jag blir så glad och rörd när folk är så rara och ger bort och lånar ut saker. Och Kathrin har redan gett mig så mycket saker. Tack snälla!

Ne he nu ska jag byta om och göra mig klar för avfärd mot jobbet!

Länge sen

det var sen jag skrev flera gånger om dagen. Men jag har märkt att det finns människor som gottar sig i det jag skriver och det gör mig illa till mods och jag blir mer försiktig med vad jag skriver och hur det kan tolkas. Men samtidigt blir jag arg på att jag tar åt mig. Jag måste ju få skriva det jag vill eftersom det många gånger är min enda väg till att få utlopp för allt som jag känner, tycker och tänker. Jag är inge bra på att berätta hur jag verkligen mår eller visa hur det faktiskt känns. Då är skrivader en bra ventil. Så jag får se hur jag ska göra. Det är ju roligt att människor läser det jag skriver och att det kanske får någon att känna igen sig men det är inte roligt när något gottar sig i det. Fast å andra sidan säger det ju mer om dem än om mig...

Idag är det torsdag. Och imorn väntar en jobbig dag i skolan. Vi ska få vår B-uppsats granskad. Kämpigt när man lagt ner sin själ i det. Men det ska nog bli bra. På måndag väntar ialla fall en ny kurs! Spännande.

Det går bra att bo i Ärla och idag har jag tagit en riktigt skön promenad med Ullis och i eftermiddag ska jag nog ta mig till träningen och Muskel-step. Får se hur det går... Men  innan dess måste jag öva lite till imorn och vila lite. Jag blir toktrött mitt på dagen och vädret gör det inte direkt lättare att hålla sig vaken.

jag låtsas

som om ingenting har hänt! Det har inte vräkt ner snö utanför mitt fönster och den gräsmatta som jag nyss fick en glimt av har inte återigen blivit täckt av vit puder...

Det jag däremot är väldigt medveten om just i denna stund är hur min bebis rör sig där inne i värmen. Jag är också väldigt närvarande i nuet idag. Verkligen känner efter hur jag tänker tycker och känner. Och jag tänker väldigt mycket på hur mycker jag tycker om att leva och samtidigt känner jag mig sjukt sugen på alla möjliga saker. Det som står högst på listan denna söndag är American pizza! Mmm så det får det bli till lunch sen. Andreas ska se klart andra filmen av Stieg Larsson bara. Så ikväll blir det den tredje, den är den enda jag inte sett...


ljuvliga sol och hemska illamående!

Idag är det en strålande fin dag! Dock med lite illamående som grädde på moset.

Solen lyser och snön börjar så sakteliga försvinna! Skönt!

Jag börjar sakta men säkert känna mig hemma i Ärla lunket, dock saknar jag min fina Hanna! Tänk att bo så nära, vilken lyx!

Ikväll ska Andreas och jag ialla fall ha huset för oss själva! Så skönt. Duscha, äta och mysa alldeles ensamma! Lovely. Det är väl inget på tv som vanligt så jag antar att det blir en film och sen somnar jag nog på soffan. Fast det är skönt det med. Att kunna sova på soffan utan att veta att någon annan kanske också vill sitta där. Fast vi har det bra här. Blir ordentligt bortskämda! Med fredagsmys och lördagsgodis. Sämre kan man ju faktiskt ha det!

kall morgon

Jag trodde det var ett skämt när jag såg att det låg snö på bilen! Hu! Somnade igår redan klockan 9 så sex imorse var jag väldigt pigg. Nu ska jag strax klä på mig och bege mig till stan där jag först jag träna lite och sen åka hem till Madde och känna på hennes otroligt stora mage!

Det är roligt att gå i skolan just nu. Vi skriver ett arbete två och två vilket innebär att jag inte behöver vara i skolan så mycket och hinner med en rad massa andra saker som legat och väntat så länge.

Och jag har äntligen börjat komma ur det här gravidkomat. Jag känner mig pigg glad och alert. Jag har lust att göra saker igen om det så bara är att ta en fika med någon. Jag vill inte längre bara ligga ner och sova, kolla film och sova lite till. Jag börjar faktiskt gilla min bebismage och alla förändringar i kroppen. De är okej och ganska mysiga. Och Andreas är så väldigt snäll emot mig. Säger en massa saker och uppmuntrar mig. För det är inte så lätt att se sina fina kläder bli allt mindre och mindre. Och varje gång jag säger att jag är så tjock att jag nästam skäms säger min älskling att det är väldigt konstigt tjock jag är och att jag inte är tjock utan gravid. Det är skillnad det.. Ialla fall är det skönt att höra. Det är ialla fall väldigt mycigt att känna på magen och förundras över att det ligger en människa där inne som jag snart ska få träffa. Och lite smygande har jag börjat känna bebisen rörelser, det är inte mycket men varje gång det händer är en ögonblick att minnas. Och snart kommer det nog vara fullt liv där inne så det är kanske bäst också att njuta av att det inte sparkar hela tiden..

så efterlängtad

Ibland längtar vi så att vi blir tokiga efter den lilla som gömmer sig inne i min mage och tiden till 25 juli känns väldigt lång. Men med tanke på att bebisen redan har kommit mer än halvvägs känns det skrämmande vad tiden går fort! Vi kommer snart vara där och den lilla efterlängtade kommer snart ligga i sin säng. Det skrämmer mig att vi ska ansvara och se till att denna människa får ett bra liv. Det är vår uppgift att göra livet tryggt och något att lita på. Det är inte bara underbart att bli förälder det är ett livslångt ansvar och oroande men detta ansvar och oroande är så efterlängtat!

Vet ni? Jag tror aldrig att det kommer ett tillfälle eller en dag som man kan säga att idag är jag hundra procent redo att bli förälder så nu kör vi. För när man väl befinner sig där kommer alltid en massa tankar och osäkerhet om man ändå är redo. Det är skillnad på att vilja och att vara. Jag vill väldigt gärna vara redo men det finns hundra saker som jag skulle vilja var annorlunda om jag fick välja. Jag skulle gärna sett att jag pluggat klart, att jag hade ett fast jobb, rest mycket mer, bott i ett hus alternativt köpt lägenhet, jag skulle mer än gärna haft en större bil eller kanske till och med två stycken o.s.v. MEN det spelar ingen roll för jag tror att även om jag haft allt det där skulle det fortfarande funnits en massa saker som jag skulle vilja ha haft eller gjort innan. Så jag tar det lugnt. Jag är övertygad att jag kommer bli en bra mamma och Andreas kommer bli en underbar pappa. Vi vill ju ha det här barnet oavsett allt annat och det är viktigast ändå! Och när vårt mirakel väl kommer till oss kommer det inte vara en dag för tidigt!

för tidigt!

Det är alldeles för tidigt att gå upp innan 8 en lördagsmorgon när jag ska jobba kväll! Blir nästan lite arg på mig själv. Men nu är jag upp och funderar på vad jagska hitta på. Andreas sover som en stock och jag vill egentligen gå ut men då måste jag börja riva i garderoberna och det skullr väcka andreas. Svårt med andra ord. Ska ialla fall gå och ta något till frukost till att börja med så får jag se sen. Något av solen vill jag ialla fall få innan det är försent.

sovit borta

igår blev det snabba ryck. Idag skulle de börja riva hemma. Så efter skola och jobb var det bara att börja riva hemma, packa ner allt och flytta ut det i köket datarummer OCH badrummet. Så den sista natt vi tänkt sova där gick om intet. Vi fick redan igår flytta till Håkan och Ullis. Det är verkligen snällt att vi får bo här. Men ändå, att bo hos någon annan så länge som vi ska är lite jobbigt. Inte det att vi inte trivs här utan mer det att man inte har sina egna saker, det finns inte riktigt något att göra eftersom inget är mitt och det är det där med att kunna göra och beté sig hur man vill. Slänga kläder på golvet, lämna disk till morgonden o.s.v. Fast å andra sidan finns det en massa fördelar med det också. Så det blir bra! Spännande blir det ialla fall och vi vet ju än så länge inte heller var vi ska bo efteråt. För att flytta tillbaka när vi rivit allt känns sådär. Alla skaddar ska då dras på plats och alla andra saker likaså.. Men vi får se hur det blir.

Det är ialla fall fredag idag och imorn väntar jobb. Något som jag faktiskt längtar efter. Ibland önskar jag att jag hade lite mer tid till att jobba.  om vekan hade 8 dagar skulle jag varje vecka kunna jobba åtminstonde två!

hoho, var är du?

Imorse steg jag upp helt utan att klockan hann ringa. Dät utanför väntade solen på mig och jag kunde helt enkelt inte ignorera det faktum att det är morgon, jag är inte trött längre dags att kliva upp. Det som såg så lovande ut visade sig bara vara en bluff! Nu är den minsann borta. Har tagit mig till skolan med förhoppningen om att det skulle bli en lika bra dag som igår men ju närmare Örebro jag kommer desto mindre av solen ser jag! Så nu väl framme är det grått på himlen! Den ville bara lura upp och iväg mig. Fnys! Men å andra sidan var det tusen gångre lättare att stiga upp och kyssa min älskling hejdå men sol i ögonen! So I guess, tack solen!

Underbart väder men utan tak över huvudet!

Åh, nu har de varit här! De letar för fullt efter en ersättningslägenhet till oss men säger att det är upp till oss själva att bestämma om vi vill bo kvar eller inte. Och tydligen är det vi själva som ska skotta på balkongen. Ja ni har ju inte sett hur mycket snö det är där men det är  omöjligt att ta sig ut.... Dörren går inte att öppna och fönsterna är täckta av snö! Så vi måste fråga om det också. Vi vill ju inte behöva betala om något skulle gå snett där... 

Har ialla fall varit ute på en lång lång promenad idag! Väldigt skönt. Till lunch blev det amenican panncaces med sylt. Lönnsirap var inte riktigt min grej..

Ne he nu ska jag lägga mig och läsa lite och vänta på att Andreas ringer mig och talar om hur vi ska göra med flytt och allt....

Sooool

Ny vecka som började onödigt tidigt! Vi ska ha hantverkare här idag som ska börja kolla på golven och förhoppningsvis får vi lite information om hur det ska bli också! Och de sa att de skulle komma 7 men än har inga dykt upp....

Det är sol idag och jag ska viga förmiddagen åt plugg och sen blir det en lååång promenad i solen!

Helgen var helt underbar! Kan inte minnas en bättre helg trots att vi fick ändra lite planer..Är på toppenhumör och ska behålla den här feelingen hela dagen!


nya tag

även om det just nu känns lite konstigt att jag antagligen spenderar mina sista timmar här hemma på väldigt väldigt länge är jag inte ledsen för det! Jag mår så otriligt bra! Det är sol, våren närmar sig! Dagen har varit helt fantastisk och jag har tankat good feeling som räcker länge! Andreas och jag har också haft det så bra idag. Även om det i andras ögon kan verka lite smått trisst det vi gjort och väldigt vanligt så är det bland det bästa jag vet!

Igår hade vi en fantastisk middag borta och idag har vi lyxen att återigen bli bjudna på mat! Kan man ha det bättre? Och imorn får vi mat hos Hanna och Rikard! en bortskämd helg med andra ord. Fast å andra sidan är detta ju människor med tak över huvudet och man ska ju hjälpa sina medmänniskor :)

Tråkigt!

Min helg som skulle bli så bra!!!!!! Nu är det lite kaos istället och av planerna vi haft så länge blir det inget av :( Vi är nämligen "hemlösa". Det låter kanske lite värre än vad det är men bara ytterst lite. En vattenläcka har upptäckts i vår lägenhet i vardagsrummet och i sovrummet! Vilket innebär att golvet i båda rummen ska bort och vi kan inte bo här på flera flera månader! Vi är erbjudna en ersättningslägenhet. EN ERSÄTTNINGSLÄGENHET? Så vi ska bo provisoriskt flera månader. Och hur länge flera måander är kan de inte säga. 3 månader tog det i köket säger Andreas. Men det här är mycket större yta och mycket mycket mer vatten. Så när jag på skämt sa att ni är väl klara till Augusti, då är ju bebisen här, svarade de; Ja det tror vi nog, utan att skämta! Så idag blir det inget loppisletande, inga auktioner att besöka och inget av något annat heller! Så egentligen hade jag kunnat jobba idag. Fast det förståss Andreas hade blivit ledsen eftersom det var länge sen vi hade en morgon och dag tillsammans. Och det är ju egentligen viktiagre. I mina ögon är ju han det viktigaste i mitt liv. Och det ska man vårda och ta hand om :) Jag är nog lite svag för kärlek tror jag ;)

Så idag blir planerna som sagt annorlunda. Vi ska nog leta lite löst efter en lägenhet som vi kanske kan köpa istället. FÖr att bo provisoriskt så länge vill jag inte. Inte om bebisen kommer och allt. Jag vill ha allt i ordning! Och present måste inhandlas, blev inte gjort igår. Däremot tog jag en lååång skön prommis igår. Det var den härligaste på hela året. Solen lyste och det var lagom kallt och friskt!

Vi var också på middag med Kicki och Peter och det var verkligen trevligt! Och vilket fint hus han hade. Jag hade gärna flyttat in om så bara för köket. Är lite svag för vita lantliga kök.

Så denna lördags morgom har jag konstaterat att är svag för kärleken och anser att den både ska vårdas och ta tid och att jag är svag för vita kök! Där har ni mina svagheter och dessa brukar ju även vara människors ömma punkter så sätt igång att utnyttja de ;)

Fredag!

Yes det är fredag och ÄNTLIGEN helg! Som jag har längtat! Det var verkligen så länge sen Andreas och jag var lediga tillsammans eller ens hade en kväll utan tidig morgon. Och denna vecka förra och förra innan dess har varit ovanligt fullspäckade med massor i skolan för mig och Andreas som jobbat både dagar,kvällar och helger! Så ikväll ska det bli underbart när han landar innanför dörren :) Vi ska inleda helgen med middag hon Kickis nya kille! Mysigt att bli bjudna på middag. Sedan tror jag vi tar en liten sovmorgon innan vi springer iväg på allt vi vill hinna med imorn. Det värsta där är att meningarna går lite isär där vad vi ska hitta på. Men det blir ialla fall lite letande efter det perfekta skåpet till hallen, allt är ju stängt när på vardagarna efter jobb så vi MÅSTE helt enkelt ta en lördag till det = slöseri med dagen... Men måste man så måste man. Sedan ska vi äta american panncaces (vad gör man inte för att vårda kärleken) och sedan massa annat skoj som är lite hemligt ;). Vid halv fem bär det av för ytterligare en middag! Så värre kan man ju har det. Och på söndag är det firande av bästaste Hanna! En alldeles alldeles UNDERBAR helg med andra ord. Och tur det för nästa vecka blir speckad igen...

Oj så långt det blev. Men det bli roligt för mig själv sen att minnas...

Den här dagen ska jag försöka plugga lite. Njuta av solen. Handla present och diska. Middagen igår med H & R var jätte god. Vi år fodue(kan vara felstavat) men kyckling, fläskfilé och oxfilé och till min stora förtjusning var det gott med tanke på att jag inte gillar friterat kött! Så jag blev både mätt och nöjd! Det var lite som halv åtta hos oss :) och jag skulle nog ge oss en stark 7 med tanke på att det inte var förätt och inte någor efterrätt och med några små missöden i köket. Men allt som allt lyckades vi bra och ingen olja började brinna även om det var lite läskigt i början. Men jag tänker att den spänningen kanske gav våra gäster lite underhållning så vi plockade något + efter de minusen....

Sunny morning!

Igår hade jag en låååång dag men väldigt effektiv. Klockan halv 9 var jag i skolan och kom hem efter 6. Konstant working vilket resulterade i att jag inte behöver åka dit idag! Sååå skönt! Påkvällen fick vi hem vår nya tvättmaskin och det blev välidgt bra faktiskt! Skönt med en stor så att den kan användas som skötbord också! VI hann också med att äta Spicy Hot med Håkan och Ullis! Sedan var det nästan natta för mig( 21:15) :) så jag hoppade in i duschen och somnade därefter som en stock!

Nu är det ny dag och jag känner mig utvilad! Ska strax klä mig och börja rensa två garderober så att det blir lite ordning och reda!

Och ikväll väntas besök av Hanna och Rikard och vi ska äta något som jag aldrig ätit förr men som Andreas säger är gott! Ska bli roligt!

Njut din dag! Den är underbar!

kväller

så kom kvällen igen. Har hunnit med en hel rad saker men det mest krävnade och roligaste var att jag köpte tyg och sydde kuddar till vardagsrummet! Jag är nöjd. Riktigt stolt övet att jag gjort det helt själv. Några skavaner här och där rör mig inte i ryggen. De dugen fin fint till mig och Andreas.

Nu är min älskade och tränar. Själv har jag lagat paj och sitter nu och kollar på dating in the dark. Lite roligt faktiskt MEN som med alla daiting program är jag lite emot att man låte hela sverige vara med och se. En dating ska ju ske bortom kameror och där man kan vara sig själv. Har lite svårt att se att man kan slappna av med kameor runt och verkligen slappna av. EN dejt kan ju vara nog så jobbig utan publik.... Ja ja.. Rolig TV är det ialla fall!

Bebisens fina säng



Här är den fina sängen vårt mirakel ska sussa i. En säng jag alltid drömt om! Tack snälla pappa som köper den till oss!

Barnrummet!

Sitter här tidigt eftersom jag inte kunde åka till skolan idag heller. Tågen går inte som de ska och att åka bil är inte något jag vågar efter att pappa ringt mig igår kväll och sa att det är snorhalt ute! Så någon skola idag blev det alltså inte. Ingen fara, får vara där på fredag istället så det gör mig inget. Men för att få dagen att gå tänkte jag gå ner till stan och kolla tyger och eventuellt sy kuddar till vardagsrummet! Roligt! Men inget är öppet än och nu sitter jag och kollar saker till barnrummet. Det är så roligt och det finns så mycket fint, jag vill ha allting!

Jag älskar de här tapeterna vi har i datarummet. De är ljusa, lugna och vackra att se på. Här inne kommer vår lilla skatt sova gott och drömma sött. Databordet ska ut och hamnar i vardagsrummet, det kommer bli bra tror jag. Vi tänker ju inte bo här hela livet men så länge funkar det bra! Vi ska ja en vacker säng och jag vill ha en massa saker fast Andreas säger att det inte behövs. Varför måste han vara så förnuftig? Jag vill göra klart allting nu! På en endaste gång. Men det är bra att någon drar i handbromsen annars skulle lägenheten redan vara anpassad för små barn med säkerhetslås på skåp och lådor. Skötbordet skulle varit på palts och blöjor och annat bra att ha skulle redan vara inhandlat. Ja men man vet ju faktiskt aldrig hur fort tiden går.... ;)
Men jag är duktig och sparar mig. Men att planera och tänka kan ingen stoppa mig ifrån!

Och så måste jag bara säga att herregud så snälla människor är! Jag får låna så mycket saker, köpa och fråga om råd. Ni är så snälla emot mig och jag blir alldeles rörd! Tack så mycket!

Vår!

Det är mars och äntligen början tussilago och andra vackra vår blommor visa sig. Fåglarna kvittrar itakt til droppande av den smältande vintern.. Eller? Hur var det nu. Utanför mitt fönster vräker snön ner! Fullkomligt vräker! Helt sjukt. Och de har stängt av elementen inomhus eller om det blivit något fel när det gick från minus till plus. Kallt är det ialla fall. Våren dröjer nog med andra ord. Länge känns det just som!

Gud vad jag längtar efter vårt lilla mirakel. Sitter här i datarummet. Det rum som ska bli bebisrum!Kan inte riktigt fatta att vi snart ska vara en familj på 3. Att vi tillsammans ska ha någon som är det viktigaste i vårat liv. Jag vill bara inreda och dona och fixa så att allt blir klart men jag vet ju att det är så lång tid kvar så jag försöker hålla mig... Men det är inte så lätt.

Tänkte nog springa ner på stan idag och bort tillgamla stan, om det slutar snöa, och kika i de butikerna. De har ju en massa gamla saker och sådant som jag skulle vilja inreda vårat hem med! Åh jag älskar att gå där och drömma. Ja drömma får jag göra om några timmar, nu ska här pluggas!

RSS 2.0