Vackert!

Trots att solen lyser med sin frånvaro är det väldigt vackert ute! Snön ligger så där krispigt på träden och är lagom kallt ute. Jag är helt klar för morgondagen, alla paket är inköpta och inslagna, väskan är packad och hemmet är snart städat för att bli lämnat ensamt en vecka!

Det är dock en lite stresseig dag idag. En massa saker ska hinnas med. Snart ska vi ge oss av för att växla pengar, sedan blir det inhandling av blommor, jullunch och lite firande hos Andreas mamma, en snabbis till min mamma med julklappar, en ännu snabbare blixtvisit till Andreas mormor sen till Andreas pappa för julmiddag och firande där. MEN däremellan min mamma och hans pappa ska vi också hinna till Strängnäs för att lämna en DVD Andreas sålt. Värd flera tusentals kronor gick för 2000:- inte ens en femtedel av priset, se vad andrahandsvärdet är dåligt.

Imorn skiter vi ialla fall i allt vad jul heter och beger oss till varmare breddgrader! SKÖNT!

Dan före dan före dopparedan!

Godmorgon min vänner!

Två dagar före julafton och jag vaknar 20 i sex. Kan det bero på stressen för tentan? Tror nästan det. Vill ju väldigt gärna bli klar innan vi åker. Skrivandet gick bra igår! två frågor kanske int elåter mycket för världen men med tanke på att de tar i genomsnitt 4 timmar att skriva en är det bra jobbat. Svårt att behålla koncentrationen hela tiden så det krävs ju lite mellanlandningar och så!

Ska strax börja skriva igen men ville bara sända ut en lite tankeställare, var snälla emot varandra! Det kostar så lite men gör så mycket. Jag kan ärligt talat inte förstå hur man kan vara elak mot människor utan någon egentlig anledning! Tänk hur mycket det sårar, att ett litet ord eller tonfall kan kosta många tårar hos den de träffar!

BUHÄÄÄ

Gud vad jag är omotiverad till detta tentaplugg. Men jag har varit duktig idag ialla fall. Gick upp innan 7 åt frukost och har sedan dess setat klistrad vid datan och inte en enda gång har jag surfat runt på nätet! Nu tar jag dock en paus. Har ätit lunch och ska ge mig själv 10 min att bara slö. Sen ska jag sätta igång med fråga 2 ja eller 3 eftersom jag hoppade över fråga 1 då den tar så lång tid. Det tar verkligen lång tid att skriva, 5 timmar för en fråga... och det är fem frågor! Och helst vill jag ju bli klar innan vi åker men det kommer aldrig att gå eftersom jag snart ska på personalmöte och på onsdag är vi borta på julfirande hela dagen... Så jag har lite mer tid idag och sen hela dagen imorn tills Andreas kommer hem eftersom det är så svårt att koncentrera sig när han är hemma...

Ne he.. nu är det slut på friden. Tillbaka till verkligheten en timme till!

Glatt besked!

vad fort dagen på jobbet gick idag och det var riktigt roligt att jobba med Zandra! Det var massa att göra och kunderna som annars brukar vara stressade av julen log sitt allra finaste leende trots att köerna ibland växte sig långa.

Såg också att vi ska ändra tillbaka till det gamla schemat efter jul något som innebär att jag får mindre timmar att jobba MEN jag anser att det ändå är till det bättre då jag ialla fall kan göra något på lördagskvällarna. Som det är nu åker jag tidigt på kvällen och kommer hem sent. Strax innan halv sju ramlar jag innanför dörren varannan lördag. Vilket efter dusch och småprat med Andreas resulterar i som idag en middag vid kvart i 9. Det är försent! Men jag klagar inte. Men jag tycker att det blir bättre såhär och kan se fördelar med att sluta fyra trots att det innebär mindre pengar i plånboken!

Nu ska jag gå till köket och pussa min älskling innan maten!

PUSS

Underbara dagar!

Just nu lever jag i underbara dagar! Det är fint ute. Snön glittrar opch solen visar sig lite då och då för att påminna om oss tider som kommer! Det är jultider och jag njuter för fullt. Har spenderat de sista dagarna med människor jag tycker väldigt mycket om. Det började på topp i måndags och sen har det fortsatt i samma anda. Efter en bra meny på nyårsafton har jag varit med kusin vitamin ocg MIN underbara gudson på julbord, jag har hunnit med att träffa Sarah och idag ska jag ta tåget till Lina i Kungsör. Den hemtenta som ligger och gnager i samvetet får jag skjuta åt sidan några dagar till för att ta tag i ordentligt på måndag och då är det fullt ör som gäller så att jag kan njuta av semestern över jul!

Det finns verkligen inte ord för den glädje som bubblar inom mig. För mig, för min familj och för min ängel! Det kunde inte ha blivit bättre på något sätt. Den här tiden har vairt värd att vänta på så länge. Det är min tur nu!

en tanke så här på kvällen

sitter här i mitt vardagstum som jag verkligen trivs i och kollar på Uggly Betty en serie som jag aldrig kollar på annars och helt plötsligt fick jag bara en tanke. Något som jag värderar högt hos mig själv. Det är det faktum att jag ärligt förlåter människor som ber om ursäkt om de menar det. Tar jag emot en ursäkt och accepterar den så är det förlåtet sen. Det och det faktum att jag inte är långsint. Jag vet att många människor tar emot en ursäkt utan att mena det och sedan använder det emot något i nästa bråk eller disskution eller använder det för att för en stund få prata lite elakt om någon = inte okej! Det är två saker som jag är stolt över att jag besitter. Däremot har jag svårt att acceptera att saker sägs om folk bara för att man själv ska må bättre för stunden. Och det är en egenskap som jag också är stolt över, att jag tar inte skit som jag anser är just skit. Jag är bra på att spela det spelet och låtsas som inget men inne i min hjärna drar jag ett streck för att påminnas om att jag inte ska lita på denna människa igen. Jag kan inte förstå hur man tar något ur luften, ändrar det lite och sedan använder det för att framhäva sig själv.... Sanningen är ofta tillräckligt vedervärdig utan att man behöver ändra den. Så om något ärligt sägs utan att ändra original storyn kan jag ändå finna en viss förståelse för berättelsens värde OM det inte görs för att man själv ska vinna på det.... Ja ni kanske förstår hur jag tänker.

Det är mycket fula spel i Uggly Betty, det är bra för tankecellerna!


Pulsat

Sådärdå, nu har jag pulsat runt spåret i snön! Mycket skönt och uppfriskande! Det är inte ett dug kallt ute! Har precis ätit mellis bestående av apelsin och avocado, egentligen är jag mer hungrig men ska strax ge mig av till Sarah och sen blir det lunch på kaka vid 12 så nog borde jag kanske stå ut till dess...


Adjöss så länge!

trött på....


Så här trött ser jag alltså ut när Andreas väcker mig.

Godmorgon!
Här startade jag dagen tidigt! Magen kurrade när Andreas gick till jobbet så jag gick upp och gjorde en dunder frukost. Kokt ägg, två rostade smörgåsar och fil med kanel! Mums! Så nu är jag mätt och har kollat på tv4:as morgonprogram! Det gillar jag. Lite lagom mysigt.

Idag har jag en massa skoj framför mig! Jag ska strax sätta på mig lite kläder och ta mig en skön morgonpromenad, den blir inte så lång för det är lite jobbigt med snö i ansiktet. Sedan ska jag gå hem till Sarah och titta på hennes nya lägenhet och efter det blir det en god lunch på Kaka!

Jag är förövrigt trött på mitt bruna hår. Jag vill bli blond igen... Så ingen mer färgning nu. Jag är en blond människa. Även om jag kan tycka att det bruna klär mig så känner jag mig inte hemma i det. Ska låta färgen tvättas ur och bli lite dassig och sen ska jag börja lägga ljusa slingor i. Jag hoppas sen att de ska växa ut smidigt utan skarpa kanster så min naturliga färg kommer tillbaka såsmåningom. Det är den blonda färgen jag vill ha inte någon färgad fejkfärg, det är inte heller jag...

Ne he, nu kickar vi igång dagen!

Helgen som gick

Vilken härlig helg jag hade. Dock gick den lite för fort.
Vi lämnade Eskilstuna runt 12 och tog oss till Malmköping och Plevnagården för en dag med massa mys. OCh mysigt blev det. Ansiktsbehandligen och massagen var skön, afternoonte var gott och julborden var långt över förväntan! Dock var bemötandet under all kritik! När vi kom dit fick vi egentligen inte någon information om tider utan fick fråga om allt och missade då både en och två saker. Vi kom dit fem i ett och klockan ett(!) hade de bokat in mig på spa fast de sagt att vi kunde komma mellan 12 och 2... Behandlingen var ialla fall bra även om jag fick slänga i mig bubbel på rummet....

Sedan missade de att informera oss om att vi själva måste säga till innan vi vill ha cognacsprivningen trots att de sa att det kan ni ta i samband med afternoonteet... Ja vi satt där och väntade men ingen kom. Som tur var fick vi den lite senare innan middagen.



Men vi är nöjda och det är alltid skönt att lämna hemmet för en dag och bara komma bort utan några måsten och bara umgås. Det kom ju snö på kvällen också så det blev som pricken över i:et!


Detta pepparkakshus var jag mäktigt imponerad av!

Nästan som julafton!

Vi har startat denna lördag på allra bästa sätt. Lång natt med god sömn och tomtegröt och lussebullar till frukost! Nu softar vi lite i soffan till slalom som hör vintern till och ska snart göra oss klara för avfärd mor malmköping! Ska bli jätte mysigt att spendera en natt på Plevnagården och njuta av god mat och vacker miljö. Idag känns det nästan som julafton och jag är så glad och lycklig över att vara där jag är i mitt liv just nu!

Bäst jag snabbt tar mig tillbaka till soffan så jag inte fryser ihjäl här vid datan...

Hos farmor

Vaknade just till en tom lägenhet hemma hos farmor. Tror minsann hon kvistat iväg och spelat lite bingo. Själv lunkade jag ut i köket för att dricka vatten och värma en kanelbulle! Gott!

Har haft en väldigt mysig dag idag. Var i skolan till lite efter elva då jag bland annat fick tillbaka tentan som jag klarade med bravur! Så skönt! Åkte hem till farmor för lite mellanmål och sedan gav jag mig ut på stan. Handlade lite julklappar, nu är det inte många kvar. Tillbaka till farmor för lunch och sedan blev vi sittande vi bordet flera timmar med att äta hemmagjorda goda kakor och prata om tider som gått. Mycket mycket intressant, mysigt och trevligt. Känns riktigt bra att kunna umgås med farmor utan att det är en massa saker att läsa.


Fina söndag!

Vilken mysig söndag ja har haft! Det har varit dop för underbaraste Dexter och jag har blivit gudmor. Känns väldigt fint och hedesfullt. Blev rörd när jag stod där framme med den lilla i famnen och tänkte på vilka möjligheter det finns med ett nytt liv. Och i mitt fadderbevis stod det att det är min uppgift att hjälpa och vägleda. Något jag verkligen vill och tar på allvar.

Söndag idag alltså, veckans sista dag. Och veckan har varit bra! Det har hunnits med en massa skoj och lite viktiga och mindre roliga saker men som måste göras.

Nu på kvällen lagade jag en underbar middag till mig själv eftersom Andreas jobbar. Det blev kycklingklubba som jag stekte tillsammans med rotfrukter och vitlöksås. Jag har också hunnit med en uppfriskande och skön promenad med vackraste Hanna och så har jag kokat knäck! Det är inte illa det!

Nu ska jag ta med mig några knäck till soffan och kolla på The Pursuit of Happyness!

Skönt!

Det är så skönt när tiden för en gång skulle räcker till! Det har varit så skönt idag att verklligen ha varit ledig. Utn att känna stressen av att läsa något. Jag har en hel del kvar att göra men om jag planerar väl för nästa vecka hinner jag det ändå och då är det värt det!

Jag har hittills haft en underbart skön och mysig dag! Jag började dagen med frukost i ganska lugn och ro med Andreas innan han for till jobbet och jag till kusin vitamin. Där blev jag bjuden på en underbar lunch och det var verkligen berikande att bara sitta och prata. Så skönt. Sen tog jag mig en promenad hem för att svira om från mysbyxorna, det går inte för sig att se ut hur som helst när man ska träffa Madde på stan! Vi fikade lääänge, så mycket det finns att säga egentligen, vips hade nästan 3 timmar flugit fram och det var dags att säga hejdå. Nu har jagjust slagit in lite julklappar och ska strax gå till sylvia för att träffa Sarah några timmar tills Andreas slutar jobbet. Då ska jag gå hem och sova, ända tills klockan ringer och det är dags att gå upp och jobba....

Det är över

Pust vilken dag! Jag kände på mig att föreläsningen imorse inte skulle besökas av många och så blev fallet. Jag hade alltså lika gärna kunnat tagit sovmorgon och bara gått på seminariet. Seminariet gick förövrigt riktigt bra och jag är verkligen nöjd! Det var det enda denna dag har bjudit på som varit gått också. Mitt tåg var försenat läääänge i Örebro så det tåg jag byter till i Arboga hade redan åkt iväg när jag rullade in på perrongen... Så jag fick vänta en hel timme!! Och vad finns det att göra i Arboga? NADA! Så istället för att vara hemma fem var jag hemma efter sex. Nu har jag just ätit god middag och duschat ialla fall så det börjar ordna upp sig. Och så har jag ju öppnat min julkalender också. Jag har två stycken så det blev alltså 6 chokladbitar att äta upp eftersom jag inte fått de förrän idag :)


Nu ska jag krypa ner i sängen och bara vara för imorn har jag en fullspäckad dag!

time to gooooo

Nu ska jag snart ut i kylan och gå mot tåget som tar mig till Örebro. Jag sitter och funderar på om jag ska orka gå till farmor och hämta cykeln eller om jag tar bussen. Det är ju såååå kallt men vore samtidigt skönt att cykla. Får se hur det känns lagom i arboga där tågbyte sker.

Idag har jag en föreläsning och sen har jag ett seminarium på eftermiddagen. Ska bli skönt när det är öven då har jag bara ett seminarium och en hemtenta över jul innan jag läst 30hp och folkhälsovetenskap A! Verkligen skönt! Och faktiskt inte alls så många dagar kvar i skolan! Näsat vecka 3 dagar och veckan därpå 2! Sååå skönt!

Ne he nu ska jag borsta tänderna pälsa på mig och dra!

Kärlek

Störst av allt är kärleken, är det inte så? Det finns så mycket kärlek i livet att bara ge och ta för sig av. Kärlek till familj, till vänner, sambo, hem, saker och upplevelser. Det finns alltid något att vara glad över och det finna alltid någon att ge lite kärlek till. Och desto med man ger desto mer får man tillbaka.

Det finns en speciell kärlek, kärleken till din partner. Den kan te sig olika mellan olika personer men bara den är äkta spelar det ingen roll.

Det var ju just det här med äkta, hur ska man veta när hjärtat klappar extra för att du är riktigt kär och inte för att det triggar igång dina mänskliga behov. Jag har inget svar men jag vet att jag är kär på riktigt och att jag älskar väldigt djupt. För mig är det när jag ler åt saker jag annars skulle irretera mig över hos andra, jag ursäktar ett dåligt beteénde, jag bryr mig inte vad andra tycker och tänker om min kärlek, jag njuter av doften från de lakan vi delar, det pirrar i magen när jag hör nyckeln i låset, min kärlek är den första jag ringer om jag vill berätta något, jag kan ärligt förlåta och sedan glömma, jag drömmer om en framtid med både glädje och tårar, jag kan skratta med dig, vara mig själv och det viktigaste av allt, jag vågar säga ifrån när något är på tok för jag känner mig trygg med dig och vet att du inte lämnar mig för att vi tycker olika. Det är var kärlek är för mig. Vad är det för er?

Friskt och skönt

Idag är det riktigt friskt ute! Luften är riktigt kall och skön att andas. Jag pälsade på mig ordentligt i more och tog en skogspromenad! Väldigt uppfriskande. Sedan dess har jag hunnit med en hel del och nu tänkte jag leta fram några goda kakor som jag kan bara till dopet på söndag. Jag funderar på några slags coockies. Det har jag aldrig bakat förrut och skulle vara roligt att testa!


Julen är här

Julens officiella intåg är idag! Ja, även om den tjuvstartade lite i helgen så är det inte rikitigt på riktigt förrän idag. Julkalendern börjar för alla barn (och vuxna) första luckan ska öppnas och nedräkningen är igång. Det är ju bara 24 dagar kvar till den dagen alla barn så hett längtar efter. Själv längtar jag inte efter själv julafton utan allt det som är innan. Allt bak, alla julmusik, tända ljus, glögg, pepparkakor, mysiga hemmakvällar, julklappsinköp och allt annat som hör julen till. Jag tycker ofta att kraven på själva aftonen är för höga så besvikelsen är oftast det som blir störst på själva dagen. Någon blir försenad, skinkan är inte så god som den borde, släkten är inte lika rolig och trevlig som du önskar m.m. Just därför är daganra fram till jul så mycket bättre, det finns inga krav eller måsten utan allt sker i lite lugnare tempo och man gör saker utan krav.

Hemma hos oss är det julstämning på hög nivå. Det glittrar och glimmar i varje fönster. Amarylisen sprider sin härliga doft och glöggen är uppbunkrad i skåpet. I kyl, frys och skafferi hittas både det ena och det andra för julebaket. Jag är beredd! Jag ska njuta till tusen fram till jul för på själva aftonen smiter jag till varmare breddgrader. 3 dagar kvar!

RSS 2.0