Destruktivt beteende

Jag läser just nu en bok som heter "14 år till salu" och handlar om en flicka som blir våldtagen och lägger hela skulden på sig själv. För att sedan känna sig värdig igen börjar hon sälja sin kropp till män som skulle kunna vara hennes egen pappa eller till och med farfar. Det kan kännas självvalt och äckligt att någon frivilligt i 14 års ålder söker upp män på internet och sedan erbjuder de att ta del av hennes kropp mot betalning. Men varje gång en man våldtar henne igen (för det är så jag ser det) släpper hennes ångest och hon känner att hon duger till något. Boken är hemsk men verkligen läsvärd och man får sig en tankeställare. Varför skadar människor sig själva för att känna sig värda något? Det handlar om allt destruktivt beteende. Man vill lätta på ångesten som oftast bara förvsinner för stunden för att sedan växa sig ännu större.

Om du skär dig eller spyr upp maten du just ätit, drar in en lina eller springer 4 mil, svälter du dig eller gör dig själv illa på annat sätt är det ett destruktivt beteende. Du måste sluta! Det bli aldrig bättre och så är du inne i spiralen som bara blir längre och längre för varje gång du använder dig av din tillfälliga ångestventil. Härda ut! För för varje gång du inte tar till den lätta vägen blir du starkare och ångesten försvinner så småningom av sig själv. En mänsklig kropp kan inte gå runt med ångest konstant då "fixar" hjärnan och kroppen bort det automatsikt. Tänk på det, läs boken och börja aldrig skada dig själv! Du är värd så mycket mer än så.

Vi tänker helt fel då vi skadar oss, vad är det som blir bättre av att vi lägger ännu större vikt på våra redan så tyngda axlar? Varför inte gå en promenad och se träden bli grön och höra fåglarna kvittra? För varje steg som tas blir det lättare. Och på köpet får du en starkare kropp som orkar bära dina framtida bördor ännu lättare. För vad än anledningen till ditt beteende är finns det inte någon ursäkt tillräckligt trovärdig för att jag ska köpa ditt behov av att skada dig. Det är fegt och lätt. Tänk på alla de starka människorna som står ansikte mot ansikte med sin ångest och till motgångar i livet. Vem vill vara feg och vem har sagt att livet ska vara lätt?

Fight for your right to be happy

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0