söndag

Så var ännu en helg och vecka till ända. En helt okej vecka så här i efterhand även om detn inte började på allra bästa sätt. Det gick väldigt väldigt bra att jobba i helgen och det är nästan så att jag längtar tillbaka till att jobba oftare MEN jag vet att jag vill göra något annat resten av mitt liv. Jag vill jobba med att ge andra människor mening och livsglädje vare sig det innebär en skön stund i soffan eller ute i skoge. Så det är bara att kämpa vidare med skolan trots att det inte genererar några stora pengar och trots att det är ganska tråkigt ibland. Men allt som oftast är det roligt ändå på något sätt, jag lär mig ju en massa bra saker!

Ibland när jag bläddar tillbaka i mina inlägg blir jag sorgsen i hjärtat. Ledsen över att jag tyckte så illa om mig själv och att inga ord tog sig in innanför mitt skal och landade där de borde. Att jag misshandlade min kropp så fruktansärt och inte tillät mig att leva. För det är skillnad på att leva och leva! Idag kan jag tillåta mig att snudda vid ångesten bara för att bli medveten om att jag aldrig någonsin vill hamna där igen. Jag lever ett inte alltför glamuröst liv i andras ögon men i mina ögon och i mitt hjärta är det glamoröst om något! Det är ett privilegium att inte sträva efter att vara någon annan att försöka köpa lycka i kläder, kropp och utseende. Det är en lyx att vakna upp och gosa in sig intill en varm kropp som jag vet älskar mig. Det är ren och skär lycka att ha människor omkring en som man ösnkar välmående och som unnar mig att vara den jag är, utan tävlan och utan minsta avundsjuka.

Det kan inte sägas nog många gånger. Livet är inte lätt och det behöver inte vara underbart varje dag att leva, det viktigaste är att man varje dag kämpar, tar tag i saker. Man ger inte upp! Det är jobbigt det SKA vara jobbigt men i efterhand ska det vara värt det. För det goda övervinner alltid det onda!

tröttare än tröttast!

Jag gör inget annat än äter och sover. Shit! Får lite panik när klockan är 20 i ett och man vaknar av ett sms. I och för sig var jag upp tidigt i morse but still! Jag är så trött att jag inte ens skulle kunna gå tutanför dörren utan at somna i hissen. Fick mig ialla fall en prommis med Hanna och det var så väl behövligt och skönt!

Nu har jag precis ätit lite sen lunch eftersom jag åt frukost två ggr i morse... Är det meningen att man ska äta för 4 när man är gravid... Visserligen är man lite mer hungrig men jag menar någon måtta får det väl ändå vara.

Jag har listat ut att det är Lina jag jobbar med idag :) Så jag har köpt lördagsgodis till oss! Väldas gott!

ja just ja, min pappa ringede mig när vi var ute och gick och började berätta om en tvättmaskin han stod och kollade på på Expert. Ja sa han sen.. Hm, tänker jag nj det har vi nog inte råd med sa jag trots att finurliga finesser. Ne he säger han då men jag köper den till er om du tror att det är något att ha.. Eh JA tack väldigt väldigt gärna! Efter 10 min ringer han igen.. det blev inte den för det fanns en annan som bara var 300 dyrare men mcyket mycket bättre... Den hade ett baby program och ett snabb programm och displayen var så mycket lättare. Så den blev det. Är det okej? Eh JA. Den första hade nog dugit gott och väl. Herre gud så snällt! Jag blev jätte jätte glad måste jag säga! Så nu har vi ett skötbord också! Perfekt!

Tid att bättra på sminket och byta till jobbkläder. Pappa kommer strax och hämtar upp mig!

vilken kick!

Igår fick jag se vår bebis för andra gången! Det var så underbart och vilken ego kick. Att veta att den lilla underbara människan är gjord av oss. Vi måste vara världens bästa som kan skapa en så fin bebis! Dagen igår var mycket. Shoppade en del och två små saker till bebisen! Fikade med Madde och hade en mys kväll med bara mig själv. Fick dock väldigt ont i huvudet fram emot kvällningen så jag somnade efter 8 någon gång. Gick upp och hämtade min älskade och somnade snabbt om igen. Vilken härligt sällskap jag måste vara som bara sover och sover.. Men jag är ju gravid. Det måste man ju komma undan med!

Idag är det jobb igen... Jag sitter här och försöker lista ut med vem jag ska jobba? Helt vilse nu när jag jobbar kväll dag. Då blir det så många att hålla reda på. Men kankse att det kan vara Lina ikväll och Sara imorn? hm... jag väntar med spänning!

Ne he vad ska jag nu hitta på? Jag ska nog kanske klä på mig något och ta en prommis....

You would not belive your eyes

om du såg vad jag såg ibland! Ibland och ganska ofts är livet bra härligt att leva! Jag hade en så tråkig dag igår på dagen med plugg och städning, ja, lång tråkigt helt enkelt. MEN på kvällen när jag summerade min dag var det en bra dag. Tänk vad männisor omkring en påverkar oss! En stund med min bästa bästa och så en skön kväll med Andreas fick hela min tråkiga dag att förbytas mot något underabart!

Nu ska jag iväg och tjuvkika på våran bebis!

Stress och världens bästa gym!

Idag är jag ledig från skolan och vad passar då bättre på eftermiddagen att göra än att sova lite? Speciellt när huvudet dunkar och min kära sambo gick upp tidigt för att kolal på hockey. Då var det lönlöst att somna om. Och mitt i min underbara sömn ringer telefonen och guess who it is? Angelica på Forever, min absolut favvo tränare ringer mig för att se hur det är med mig eftersom jag inte varit på gymmet på väldigt väldigt länge. Jag blev väldigt glad av att hon ringde MEN jag känner reda stress över att min kropp inte prkar träna så som den gjorde förrut. Jag saknar att svettas floder och ta ur mig tills jag stupas. Att känna blodet pumpa så det dunkar i öronen! Så nu känner jag mig ännu mer stressad över träningen. Jag vet att det är bra för bebisen att mamman rör sig men vad gör man om man vill psykiskt men kroppen vill inte fysiskt? Så nu har jag ialla fall bokat in en träff med henne på torsdagen den 11 på förmiddagen för lite prat och kanske kan hon hjälpa mig att på något sätt komma igång igen på mitt sätt utan att behöva ta i så mycket. Jag är så rädd om bebisen och vill inte att något ska hända. Jag ser gärna ( en överdrivt men jag accepterar det) ut som en ko bara mitt lilla hjärta kommer ut frisk och välbehållen. Jag vet ju att det finns en tid efter en graviditet. Och då kan jag träna hur mycket jag har lust till, om lusten fortfarande finns med ett litet mirakel hemma...

Nu SKA jag ialla fall byta om från myskläder och ta mig ner på stan för lite bokshopping och annat kanske. Och imorn mina kära vänner får vi en smygtitt på den lilla! Jag längtar verkligen!

förbaskade sj

egentligen tycker att det är vackert med snö och jag gillar att vi är välsingnade med 4 årstider. MEN det är dent ut sagt fördjävligt när SJ inte kan hålla banorna i trim så att man kan utnyttja det som de så fint lagt monopol på! Hela sverige blir alltså strandsatta. Jag var en av de som ni såg på nyheterna igår! Efter att ha spenderat halva lördagan (blev ju sen dit pga av sj) och söndagen med min syster så skulle jag ta mig hem, men inte då! INGA tåg gick till E-tuna eller någon annanstans heller! Och inga ersättningsbussar eller andra bussar rullade på vägarna! Riktigt illa. Jag var på väg att ta in på hotell när Andrea ringer och säger att en killkompis till honom ska åka upp och hämta hans flickvän och två tjejkompisar! Vilken tur! Fick ta mig till medborgarplatsen för at möta upp de och herregud vad skönt det kändes att inte vara ensam i storstaden längre! Ja krångligt var allting! Flera tusentals arga människor stod och trängdes och att ta sig någonstans var inte det lättaste. Fick ta en tunnelbana som fungerade oc sen gå resten till medborgarplatsen. Så jag kom hem någon gång runt 21. Väntade alltså från 2 på centralen. Och idag var alla tåg inställda till Örebro och INGA ersättningsbussar...Imorn blir det bilen!

Nu ska jag faktiskt strax klä på mig och ge mig ut i dettta fina men kalla vinterland! Jag ska hänmta några böcker på biblan och sen ska jag kolla på banvagn och lite annat roligt!

Ja just ja. Tentan gick bra! Trodde nog aldrig förra måndagen att fredagen skulle komma!

snöstorm och underbar lördag!

Det är en underbar lördag utanför mitt fönster trots att solen lyser med sin frånvaro! Det finns inget att plugga eftersom jag är mellan två delkurser. Jag är alltså ångest fri från allt som borde göras. Det känns som om jag fått tillbaka en del av mitt liv. Det senaste veckorna har tiden till annat än pendlig och plugg varit knapp men nu så är jag på banan igen. Nästa delkurs blir inte så mycket plugg hemma utan det blir i skolan det sker.

Tentan igår gick bättre än förväntat och jag tror med signifikansnivån 0,05 att det är säkert! Så en liten felmarginal har jag allt för man vet aldrig vad det är som lärarna vill ha. Men jag håller mina tummar för allt som jag har.

Nog om plugg! Idag är det som sagt helt ledig lördag och jag ska ÄNTLIGEN åka till min syster! Det ska blir så roligt! Skönt att åka bort om så bara för en dag och jag ju aldrig varit hos fröken sen hon flyttade så det blir extra spännande! Först ska vi besöka naturhistoriska och sen blir det cosmonova! Som jag har tjatat på Andreas att vi ska dit men det verkar ju inte bli av så nu passar jag på!

Ne he nu ska jag gå och pussa lite på min älskling som sover så gott men jag får ju längta efter honom tills imorgon... SÅ det får han allt stå ut med sen blir det frukost! Gott..fast jaghar ju ingen direkt helg frukost hemma :( man kan tydligen inte få allt ;)

Nu säger jag hej så länge och önskar er alla en underbart snöig helg!

underbart



Ett kort taget på en av mina morgonpromenader! Gud jag skulle ge vad som helst för att befinna mig där precis nu! Dock undrar jag hur stor jag kommer vara då och hur lätt det kommer vara att gå....

finally!

somjag längtat efter denna dag! men ännu finns det lite kvar innan jag hurrar.. klockanb kvart över 4 idag ska jag skriva min tenta och jag hoppas så att det ska gå bra! Det bara måste göra det nu.

Uach och fy så jag har mått på sista tiden. Huvudet dunkar konstant och motavationen till att göra något är som bortblåst. Jag orkar ingenting. Vädret ute är hemskt, solen är borta och allt känns grått och trisst! Jag börjar få panik efter att enkelt kunan dra på sig skor och ge sig iväg på en promenad i skogen! Jag ÄLSKAR skogen. Där kan jag bara vara och tänka på allt som jag vill. Jag somnar innan 21, 22 varje kväll. Jag orkar helt enkelt inte hålla mig uppe. En verkligt ond cirkel är jag inne i så när dagen är över ska jag ha en underbar helg vad den är erbjuder och sen ska jag börja nästa veckan på topp. Nästa delkurs är Buppsats så det känns inte lika farlig eftersom det inte är lika mycket att läsa och ingen tenta så kanske kan jag komma ifatt mig gamla, glada, positiva jag! I have to.

så önska mig lycka till på den tenta jag borde pluggat lite mer till.... Det är äntligen fredag!

halvvägs!

halva veckan har gått! SKÖNT! det betyder att två viktiga saker är avverkade och att två saker återstår, de viktigaste såklart...Imorgon har jag min egen redovisning som jag så gärna vill klara bra men det är så svårt så får se hur det går med den saken... Och på fredag har jag den läskiga tentan som väntar. Förhoppningsvos kan jag åka bil då! Det skulle vara så skönt med tanke på att det håller på till 20:15 på kvällen. Att det får vara så sent.. Skumt.

Det är med andra ord bara två dagar kvar till helg! Aldrig har jag längtat så mycket efter dessa lediga dagar. Vet ju ännu inte vad som ska ske. Pappa fyller och jag vill åka till min syster så får se hur det går med det. Ska pappa vara hemma så ska vi ju fira honom och då blir det ju inget åkande till sthlm. Hur som helst hoppas jag på att jag snart får åka dit, det skulle verkligen vara roligt. Skönt att åka bort en liten stund och roligt att vara med min syster!

Nu ska jag träna igenom min redovisning en gång till, hoppa in i duschen och sen träna igen. Men efter det ska jag krypa ner i sängen och vänta på Andreas som kommer hem från träninen långt efter 9.. Men då ska vi äta semlor! MUMS! Fick ju ingen igår eftersom han jobbade då...


ge mig fredag!

Jag vill ha fredag nu nu nu! Har en helvetisk vecka framför mig som varje dag innebär nya utmaningar! Sitter just nu och pluggar men har tagit en liten paus för att göra ingenting i princip! Jag vill ut och gå men det är kallt och jag har ingen att gå med och motivationen att ge sig ut själv är lika med noll! Så jag blir nog inne idag med pluggandet. Idag hade jag ett seminarium i grupp och det gick bra så nu är det bara 2 stycken till den här veckan varav ett ensamt och sen är det den hemska lååånga tentan på fredag klockan kvart över 4! Hur man kan lägga en tenta så sent? Skandal faktiskt måste jag säga. Det innebär alltså att jag kommer vara hemma 22 på fredag kväll..

Jag ser fram emot helgen också! Har en rad alternativ men helst av allt vill jag åka till min syster i stockholm! Något som jag nästan spikat då det slog mig att pappa fyller på lördag. Så får se hur han tänker fira sin födelsedag om jag kanske kan åka upp senare i så fall.

Känner mig också ganska stor och klumpig just precis nu och magen kurrar konstant. Även om jag såå längtar efter den lilla där inne hatar jag känslan av att vara orörlig och inte ha full kontroll på min egen kropp och inte kunna lita på att det håller fullt ut. Fast jag vet att det är värt det och att jag gärna står ut med det. Jag accepterar att det är så och jag njuter av det MEN det betyder inte att jag inte saknar att bara vara mig själv och orka och ha lust till allting annat. Det är det värsta att vilja men att inte orka! :( Men jag längtar så efter dig mitt lilla hjärta och jag önskar så att tiden går fort och att vi snart får lukta på och ta hand om dig!

Ne he idag är det fettisdagen men Andres jobbar halva natten idag på gund av ombyggand så jag ska nog ta och göra mig lite fruktsallad med grädde och vänta på semlan tills imorn! Den som väntar på något gott väntar väl alltid för länge...

och så iväg!

Jag har varit riktigt duktig med pluggandet idag och har till och med hunnit med att slappa lite. Nu sak jag strax pka iväg, ska bara lägga på lite mer rouge som min älskade sambo pussat bort. Helt okej kan jag faktiskt tycka ;) Han är förlåten, så länge det inte gäller håret så.... eller?

Just nu längtar jag sååå efter sommarens värmande strålar, ett glas vin i handen och skvaller i massor. Sandaler och varma kvällar. Släppa allt och bara vara. Flyta med spontaniteten och fly verkligehten om så bara för en kväll. Ibland är det jobbigt att vara vuxen med ansvar och krav. Men det är härligt också att själv kunna styra över sitt liv och bestämma att här och nu släpper jag taget kastar mig ut och bara är!

Tusen saker på gång

Det är verkligen mycket att hålla reda på just nu. Hinner knappt av vardagen med dess normala sysslor. Stressen ligger som ett lock över allt och jag önskar så att jag befann mig en vecka frami tiden sådär kvart över 8 på kvällen så tentan är gjort. Tills dess har jag 2 seminarier att klara av, ett i grupp och en redivisning själv, en hel rad tid åt grupparbete och en massa plugg. Jag ska också hinna jobba några timmar däremellan och förhoppningsvis få till lite egentid...Någon promenad i solen skulle ju inte skada.

Har hänt en hel rad roliga saker också på sistonde, förra helgen var jag, Andreas, Hanna och Rikard i stockholm och såg kvarteret skatan, vi sov på hotell på åt ute. Det var riktigt riktigt roligt! I måndags var vi och såg avatar i 3D och fick på ikea i Kungens kurva. Jag har ävenhunni tmed att vara magsjuk, konstant huvudvärk i 5 dagar och suttit på försenade tåg ett antal hundra timmar.

Just nu sitter jag med min egna redivisning, det går trögt men ska vara klart till 4 i eftermiddag har jag bestämt för då kommer Andreas hem med semlor och sedan ska jag göra mig klar för äventyr hos "stora" Sara ikväll, det ska verkligen bli roligt! Var så länge sen jag såg alla.

Ne he bäst jag sätter lite fart så att jag verkligen kan vara ledig ikväll med gott samvete!

hjärtklappning

Sitter här med papper både högt och lågt och kan verkligen inte förstå hur jag ska klara statistikdelen på denna kurs! Det är apsvårt och jag får hjärtklappning och lite ångest över hur svårt det faktiskt är! Hu!  Ska åka in med 7 tåget imorgon till skolan för att plugga med en klasskompis. Kankse blir det lättare då. Men det innebär att morgondagen blir en tuff dag. Åka 7 och hemma strax innan halv 9 och med tanke på hur tågen går i det här vädret känns det inte särskilt lockande...

Snart ska jag ialla fall traska ut i snöovädret och styra nosen mot kusin vitamin! Där ska det bjudas på korvstroganoff, något som jag verkligen ääälskar! Mums! JA och efter mitt besök där blir dt nog hem och plugga lite. Eller massor.. tills Andreas kommer hem och det är dags att sova... Det känns i alla fall som veckan kommer gå fort! Har så mycket att göra och helgen längtar jag efter extra mycket redan idag!

Nehe nu blir det lite maskara i mitt trötta ansikte och sen ut så jag piggnar till!

RSS 2.0