Härliga dagar

Det här veckan är den första på hela sommaren som jag har haft sommar. Och vilken sommar sen, på ynka 5 dagar har jag aldrig haft så mycket sommar som nu. Jag har badat, solat, åkt båt, ätit goda sallader, fisk, njutit av att kunna gå barfota och bara tagit hand om mig själv. Som om inte det vore nog har allt skett i goda vänners sällskap. Man skulle kunna säga att jag är lyckligt lottad.

Det är sommar, det är varmt och det är kort. Så är den svenska sommaren: intensiv.

Jag fick helt enkelt lov att ta lite sommar, jag har (enligt docktorn) kört på i alldeles för hög takt, inte tagit hand om mig själv och knapprat Ipren och värktabletter istället för att lyssna på kroppen. Den fick helt enkelt nog och det var dags att stänga maskineriet för ett tag. Så jag har varit så duktig och skött mig alldeles fantastiskt bra och inte gjort något som kan kallas ansträngande.

Enda sakerna som fattas för att fullända min sommar är en glass och ett kallt glas vin. Det första kan jag nog ordna till imorn men det andra får vänta några dagar tills jag återhämtat mig och slutat käka mina piller... Fy för sånt skit...

Happy


Vänskap

Idag har jag funderat mycket på det här med vänskap och vad det egentligen betyder och innebär. Vilka är mina riktiga vänner och vilka är de som tillhör kategorin "kompis". Ja och så har vi den där gruppen mitt emellan som man trivs med och känner mer än en kompis men för lite för att få tillhöra den innersta kretsen, "vänner".

Det är inte lätt det här men vänskap men jag ska försöka sortera mina tankar.

Jag har en hel del människor som jag skulle tro tillhör den mellersta invån, Och det är något bra, för det är dessa personer som är nyckeln till alla sociala stunder jag har i mitt liv. De som jag slipper disskutera de här allra jobbigaste och hemligaste sakerna meed vi har för det mesta alldeles underbart och kul tillsammans,. Sen har jag faktiskt konstigt nog bara några få "kompisar" men det kan nog bero på att jag har så lite tid över till sociala saker att jag helt enkelt prioriterar bort de. Så är vi framme vi den allra innersta kretsen. Där skulle jag nog säga att det rymmer kanske två högst tre människor. Det är till de här människorna som jag öppnar mitt hjärta och tömmer mina bägare. Det är med dessa som jag vet att jag kan vara mig själv, Jag behöver inte låtsas eller ha en mask. Jag kan sitta still och bara vara men jag vet också att det är med de här människorna som jag kan spela clown och apa mig bäst jag vill,  de är hos dessa jag känner mig bekväm.

Men så kom jag fram till något helt annat också som jag tänkt på länge, Det seplar egentligen ingen roll hur många vänner,  kompiar och ytliga bekanta jag har om jag inte kan umgås med mig själv. Jag är min egen bästa vän och det är till mig själv jag alltid måste kunna gå om något är på tok. Jag kom också fram till att jag har otroligt svårt att bara vara med mig själv när vi inte hittar på något. Det är lätt att känna sig ensamoch övergiven, men detta är något jag jobbar på och som jag faktiskt når resultat i. Att bestämma mig för att bli bättre vän med mig själv och lägga ner tid på det är det bästa beslut jag någonsin tagit.

Soluppgång



Varje dag börjar när solen går upp

Nya dagar

"Dagen idag är morgondagen du drömde om igår"

I dag har jag, som så många andra dagar, besämt mig för att imorgon är en ny dag med nya möjligheter. Likadant sa jag till mig själv igår, den enda skillnaden idag är att jag faktiskt gjort något kreativt av löftet till mig själv. Jag misslyckades visserligen totalt med det som jag lovat mig men jag bestämde mig för att göra något nytt, något som förhoppningsvis i längden gör att jag slipper ge mig själv nya morgondagslöften. Jag bestämde mig för att starta en blogg.
 
Så nu har jag lovat mig själv att varje dag blogga förutom de dagar som jag inte hinner, det är väl en bra deal? Vet inte riktigt vad för typ av blogg det blir, har varit inne på en massa roliga och bra bloggar och alla verkar de ha ett tema. Jag tror dock att eftersom min blogg finns till för mig så blir det en blandning av mina tankar för dagen, mina känslor just där och då och utifån de får vi se var vi hamnar så temat blir helt enkel Jag. Lätt som  en plätt...

För mig är varje dag en ny dag och det är lite så jag lever mitt liv. Jag försöker att inte fokusera på vad som hände igår eller att gå för långt bak eller fram i tiden. Jag tror också att jag trots mina brister och mina dåliga brytna löftenvanor är en bra människa. jag hoppas att jag en dag ska prisa mig själv så som jag prisar varje ny morgondag, att jag någon gång ska se mig själv som en morgongåva!

Välkommen

RSS 2.0