Klantig!

Fy så klantig jag är. Tänker inte på att jag är något större än jag normalt är så idag har jag slagit i magen 3(!) ggr och ont gör det också eftersom det är med världens fart. Jag har även lyckats slå i fötter, tår och händer.

Förövrigt har det varit en bra dag! Hann med en prommis med min fina Hanna så det var skönt att få en paus från studier och ladda för ännu en kväll i kollektivet ;)

Nu ska jag belöna mig med en glass och lite film innan vi säger godnatt och somnar!

sista veckan

Måndag idag igen då! Sista veckan på skolan! Sen är jag helt klar för i år och ett helt år framåt! Lite jobba väntar i juni men något måste ju ske för att få dagarna att gå!

Har suttit några morgontimmar idag och skrivit ihop det jag ska säga på min opponering på torsdag Nu är jag klar för idag och har även hunnit tvättat, dammsugit och plockat undan.

Alla mina vänner har barn känns det som, vilket bara är positivt, men det slog mig igår att det inte är många som inte har det. Extra roligt nu när vi också snart ska ha barn och om några år kommer inte de månader som är emellan spela någon roll utan de kan leka och ha roligt tillsammans när vi mammor och kankse pappor umgås. Jag skriver kankse pappor för det är inte säker att vi vill ha de med. ;) Det är rikitgt underbart att bara traffas tjejor och skvallra skvallra och skvallra. Vi kan skratta på ett sätt som inga män kan.

Förra veckan var jag hemma hos Lina och söta Liam. Tänk att det nästa kommer vara exakt ett år mellan våra barn. Inte hade jag ens i min vildaste fantasi då när Liam föddes kunnat tro att jag själv skulle vara i samma situation som Lina var för ett år sedan. Underligt det där. Hur livet tar sina vändningar.

Ja just ja, i fredags var jag på min älskade systers student! Gud vad jag är stolt över denna tjej och jag hoppas så ända längst in i mitt hjärta att det nu väntar en spännande tid. Nya jobb, beslut som ska tas, kärlek. Frågor och ett vuxenliv. Spännande. Och så ska fröken bli moster också! Viktigt att vara moster. Typ det viktigaste man kan vara enligt mig. I alla fall i min släkt.

Nu ska jag laga lite lunch, är sugen på lax men tror inte att det finns någon lax hemma. Sen ska jag nog sätta mig på altanen och läsa lite I think

Så paradoxalt

Tänk att det känns som om tiden står stilla ibland men varje onsdag när ny bebisvecka kommer känns det som om tiden bara rusat fram. Så paradoxalt! Vi lämnade igår vecka 30 och kliver in i spännande vecka 31. Allt känns bra. Det enda som oroar mig är nästa veckas seminarium innan sommarlovet tar vid. 4 dagar kvar att åka till skolan och sen väntar några härliga dagar i solen innan bebis kommer.

Fick se sommar schemat i måndags och jag blev så glad när det var 2 veckor till som jag ska jobba. Känns riktigt bra och roligt eftersom jag bara trode det var en enda kvar.

Idag ska jag åka och leka med Lina och Liam :) M ysigt!

Fort går det

Dagarna bara kommer och går känns det som. Imorn är det redan ny vecka i bebisens liv och det känns nyss som vi gick in i vecka 30.. Fortare än kvickt kommer vi träffa den lille :)

Det är tråkigt väder ute idag, det öser bokstavligt talat ner men här inne är det inge regn! Är på ett strålande humör, lite trött dock. Endast sovit 6 timmar. På spisen står potatis till Linas och min picknick imorgon. I ugnen är kladdkakan snart klar. Mums. Hoppas nu bara att det blir fint väder imorgon!

Klockan tolv ska Madde, Anton och jag träffa vår efterlängtade Josefin! Väldigt väldigt skoj! Men innan dess måste jag hinna med en tupplur som den gravida trötta kvinnan jag är.

helgen som bara försvann!

Det är inte utan med sorg jag skriver att det var näst sista jobbhelgen innan jag blir mamma ledig. Det var verkligen så roligt att jobba, Tiden flög iväg och det gamla sommartempot märktes verkligen av! Väldigt skoj måste jag säga.

Annars har helgen inte bjudut på så mycket. Jag har letar skot till mina allt mer svullna fötter...Men hittade inga. Får bli en svän till coop för och se om de har några bra att erbjuda, riktiga kärringskor med andra ord. Men något måste jag ha att stoppa på fötterna.

Idag måste vi ringa vår hyresvärd och prata om uppsägningen, så snälla alla håll tummarna för att vi slipper de sista månaderna!

Inte långt kvar

sitter i skolan och skriver om det sista jobbigt. Vi ska ha en paneldebatt om spelmissbruk. Hu inte det allra lättaste eftersom jag ska inte en roll jag inte är... Men till det viktiga, när jag idag åker hem behöver jag bara komma tillbaka 5(!) gånger till innan sommarlovet infinner sig och jag får så gott som ledigt och snart också ledig på heltid, eller ledig och ledig, mammaledig!

Magen kurrar också, länge sen den gjorde det. Beror det på att bebisen sjunkit lite? I matlådan finns pannkaka, grädde sylt och morötter! Gott och alldeles förträffligt så här en torsdag också! Skulle varit gott med ärtsoppa också men jag vet att jag aödrig orkat med det magsäcken är ju lite mindre nu när bebis tar mer plats.

Nu är det återsamling och sen åker jag hem. Hem och träna tänkte jag bara kraften som finns nu finns kvar. Håll tummarna, min rygg behöver det!

Min älskade lilla bebis

Idag ska vi till barnmorskan... Något som jag skrivit förrut inte väntar och ser fram emot som så många andra. Jag tycker inte om att andra känner och klämmer på min kropp som om det är fri tillgång. Men det är underbart att lyssna på min älskade lilla bebis hjärta och veta att allt står rätt till. Eller min och min det är ju vår bebis som vi så längtar efter och det går inte knappt en timme innan vi fantiserar om framtiden som väntar runt hörnet! Så spännande är allt och jag ser verkigen fram emot det.

Efter barnmorskan väntar jobb och jag hade mer än gärna jobbat imorgon också om det inte var för den förbannade konferensen i skolan imorn. Fy jag är så skoltrött, det är jobbigt att åka dit, jobbigt att vara där och bara allmänt trisst. Länge sen jag kände sådan ångest öven skola, om jag någonsin gjort det....

Tur att solen smitit någon annanstans idag! Jag är verkligen en varm gravid kvinna... Hu jobbigt som attan! Fast å andra sidan älskar jag solen också men inte varje dag bara. Behöver återhämta mig mellan varven :)


Underbara helg, välkommen!

Det är fredag och jag sitter med morgonrock inomhus med en grå fasad utanför. Inte en solstråle så långt ögan kan nå. Men det gör mig ingenting! Det är heög och projektplanen är inlämnad vilket betyder ledig helg och inget plugg. På måndag kör sista delen igång och sen blir det sommarlov och jag får på heltid längta efter min bebis och mitt hus! Ska visserligen jobba litegrann men det är bara bra för då går tiden så mycker fortare!

Idag var planen egentligen att jag skulle försöka träna men jag känner mig så seg! Fast jag vet ju att jag egentligen borde åka in och träna tyggen. Den värker titt som tätt och lite styrke övningar hjälper faktiskt. Men få se. Annars vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska hitt på... Mamma jobbar, som jag egentlgien hade velat hälsa på.

Åh, just det, vi var och kollade på huset igen i förrgår. Och det var såååå fint! Verkligen. Kan inte fatta att det är vårt och att vi ska bo där! :) Egentligen kanske jag skulle gå coh kolla på lite tyger idag.. Det är ju faktiskt både skoj och vettigt!

So long!

Höggravid!

Ja ha mina vänner nu räknas jag som höggravid! Och även om jag än inte är så himla stor är det väldigt jobbigt för kroppen att bära runt på dessa extra kilon. Benen sväller och humöret har svårt att hålla sig på sätt sidan när värmesvallnignarna slår till. Än så länge går det dock bra men det är ju en bit kvar....

Dagen har bjudit på full aktivitet. Har hjälpt till på Ekängens kunddag ute i Barva och kosläppet och det var riktigt roligt! Men fy så mör jag är i kroppen. Ryggen värker och det stretar lite i magen. Men vad gulliga alla är som bryr sig så mycket och säger åt mig att vara försiktig och inte bära så mycket eller tungt. Men jag är dålig på det där med att anpassa mig. Jag klarar ju fortfarande att bära ordentligt med tyngd och då är det svårt att låta bli. Jag är för rastlös och envis för att be någon annan eller bara se på. Men kanske borde jag vara lite mer försiktig. Förstår bara inte riktigt vad som kan hända om jag råkar bära för tungt. Borde inte kroppen signalerar att "Hörrru, det här var för tungt" innan något händer??

Bebisen är ialla fall försäkrad nu och jag väntar så dant på att få se den underbara människa som gömmer sig i min kropp och som rätt vad det är sträcker ut sig i sin fulla längd eller petar ut rumpa, foten, huvudet elelr hande mot sin mammas mage och revben. Det är inte alldeles skönt alltid men inte heller gör det särskilt ont utan med som ett tecken från vårt mirkael att hej jag finns faktiskt här.. Underbara lilla människa. Hur kan vi längta så mycket att det nästan gör ont efter dig som vi aldrig träffat....

Nada

Klockan är strax efter sex snart halv 7 och jag har egentligen gjort nada idag men vad gör det om hundrea år.. Jag är så seg och orkar ändå inget så ingen mening med dålig samvete eller att känna av prestations ångesten.

Jag måste bara säga en sak. Jag tycker faktiskt att blondinbella får oförtjänt mycket negativ kritik! Hur många läser hennes blogg och sedan håler med Media? Inte många. Jag tycker faktiskt hon är en sund ung tjej som är väldigt väldigt smart. Och de som bara läser i media och tror på andras uppfattning är inte heller så jäkla smarta! Kolla Bella och Tyras show, det är toppen roligt tycker jag!

Skrattar åt mig själv

Fy vad tung jag känner mig! Orkar ju knappt göra något. Det enda som lockar är sova just nu. Något som jag redan gjort mycket idag! Känner mig lite hungrig också men ingen mat lockar mina smaklökar. Kan man leva på glass?

Jag skrattar lite åt mig själv och åt min lathet. Jag skulle kunna sitta still en hel dag och ändå somna som törnrosa på kvällen. Men jag tvingar mig faktiskt att göra lite annat också. Som att tvätta, plugga och gå en promenad. Haha det var roligt det. Det som förr var så lätt känns nu väldigt väldigt tungt! Det stramar och jag blir andfådd snabbt!

Nu regnar det också. Funderar på om jag ska duscha och lägga mig och kolla sex and the city nu. Har inte något direkt jätte bråttskande att göra i skolan och det som jag ska göra måste jag vänta på tills någon ger mig fedback.

Jobbade i helgen och det gick bättre än på väldigt väldigt länge! Mina ben värkte inte alls så so de brukar vilket gjorde att motivationen häll i sig och tiden inte sniglade sig fram! Mycket tack vare Lina som lånade ut sina underbara mirakelstrumpor till mig :)

packat

Vi har verkligen packat mycket den sista tiden och idag gjorde vi ett jätte ryck! Packade nästan allt som kvar. Men fortfarande finns det en hel del kvar. Men det känns ialla fall som vi gjort ett stort jobb redan.  Blir skönt sen när det bara är att packa in allt och köra. Det känns så jobbigt att ha en lägenhet att tömma men ingenstans att göra av sakerna. Eventuellt kan vi fixa det på något sätt annars får vi snällt betala för en lägenhet som vi bara har som förvaring.

Hur mycket jag än längtar till att flytta är det ändå lite vemodigt. Det är trots allt i den lägenheten som Andreas och jag lärde känna varann. Där pirret i magen gjorde att jag varken kunde äta eller sova. Första riktiga kyssen, mysiga grillkvällar härliga snöiga timmar framför tv:n som ursäkt för att sitta nära. Där vi verkligen upptäckte om vi var värda att satsa på och där vi bestämnde oss för att vi skulle satsa. Allt eller inget och vi valde allt!

Imorn är det fredag, igen. I helgen väntar jobb och sedan är det sista veckan på projektplanen innan beroende delen bröjar och slutspurten mot sommaren. Imorn är jag i skolan till 12 och sen ska jag eventuellt träffa Sara och på kvällen blir det middag, TV och tidig säng.. Det är så jag är nu för tiden. TRÖTT!

Mitt i veckan

Det är idag onsdag och veckans mittpunkt. Det är också onsdagar som varje vecka är mitt hemliga mål. Det är på onsdagar jag byter vecka och går in i en ny och idag är jag framme i vecka 28! 27 fulla veckor har den lilla bebisen legat i min mage och myst. Det som från början var en väldigt lugn krabat början nu bli allt mer vild!

Det händer inte så jätte mycket i livet just nu. Jag försöker att njuta av att bära en bebis men motiverar mig ändå till att plugga lite då och då. Jag måste ju. Fast det är så svårt när jag egentligen bara vill ligga ner och drömma om bebis och hus! 

Andreas och jag har under helgen som var och i veckan kollat på möbler till huset och vi har hittat en hel del.Synd bara att mamma pengarna inte räcker långt....Men den som spar han har och till slut kommer huset vara precis så som vi själva vill! Ingen bråttska dock även om jag gärna vill kunna köpa allt på en gång finns det en charm med att se slutresultatet växa fram!

Jag försöker också få tiden att räcka till för att träffa nära och kära. Men med långa skoldagar och plugg när jag väl är ledig är det svårt att få till mellan allt drömmande om framtiden. Och det kan ge mig dåligt samvete. Fast å anda sidan är det inte så mycket att göra åt utan mer bara att gilla läget och den situaion som just nu råder.

Ieftermiddag ska vi ialla fall till lägenheten och packa. Packa och packa. Vi har ju redan gjort en del men det finns allt mer att göra... Så mycket saker som man samlar på sig alltså.. Det är ju inte klokt egentligen...

En liten tupplur på det här och jag är redo för att ta nya tag!

Det här med väntan!

Kom på en sak mitt i min kurrande mage! Varför ber man alltid människor i sin närhet lugna ner sig, att inte kasta sig in i något och att inte ha för brottom? Visst att saker i början är ostabila men det är också i början som allt är som bäst! Den tiden komme aldrig tillbaka och det som händer då är obetalbart. Det ska inte någon eftertänksamhet i världen stoppa! Tänk om jag lyssnat på alla som sa till mig att det gick alldeles för fort. Jag var på tok för skör. Inte skulle jag bara lämna mitt hem och kasta mig in i en oviss framtid. Det är det bästa jag gjort! Att släppa alla betänkligheter, njuta varje dag och bara se vad livet hade i beredskap. Och se så bra det blev! Tänk om jag lyssnat på alla varningens ord och bar väntat och sett hur det skulle bli. Kanske hade det sett lite annorlunda idag och jag hade nog inte varit ledsen för det. MEN jag skulle aldrig byta ut något mot det jag har idag. Trots att vägen hit inte alltid är rak är den värd varenda krokig avfart!

Vänta inte, utan lyssna riktigt riktigt noga på din intution och magkänsla. Det är den känslan du inte ska ignorera och är man riktigt ärlig emot sig själv kan man där se om valen som sker är rätt eller fel!

1 maj

Det är ju vår i luften trots att himlen är full av moln! Det är varmt, 13 gradet halv åtta i morse! Underbart!
Jag har sovit så illa i natt och mina ögon värker! Jag är super trött men har inte ro att sova. Hemskt när det blir så. Magen kurrar också men jag vet att det om ett tag väntas frukost så jag står ut om än med nöd och näppe.

Idag känns de där förbaskade tårarna långt borta och jag ska försöka njuta av en ledig lördag! Det borde ju inte vara helt omöjligt!

De få timmarna jag sov imorse drömde jag om vårt fina hus! Det såg lite annorlunda ut i drömmen men det var fortfarande väldigt väldigt fint! Jisses så jag längtar. Efter hus och efter bebis. Efter att bli en familj med en stabil, lugn och trygg tillvaro. Att allt bara landar på sin plats och sen tar vi det där ifrån och skapar våra egna rutiner, regler och stunder. Jag blir alldeles varm inombords och ser verkligen fram emot hösten i år för en gångs skull då all väntan är över, bebisen är här och allt är bara så bra!

RSS 2.0